Oisterwijk, 13 november 2023

Algemeen Belang heeft afgelopen donderdag ingestemd met de begroting 2019. De verkeersveiligheid en de woningbouw waren voor ons de belangrijkste onderwerpen.

Moergestel, 8 oktober 2018

Voetbalfusie: Scoren in het belang van Oisterwijk

Algemeen Belang zegt volmondig JA tegen de fusie van de voetbalclubs SV Nevelo, RKSV Taxandria en RKSV Oisterwijk. Een historisch moment voor het voetbal van de kern Oisterwijk. Het plan wat er nu uiteindelijk ligt, is een plan wat in co-creatie met de clubs tot stand is gekomen.

Moergestel, 5 oktober 2018

Laten we beginnen met een uitleg over het kinderpardon. De Tweede Kamer stemde in 2012 voor een Kinderpardon. Dit is bedoeld voor kinderen van asielzoekers en alleenstaande minderjarigen die geen verblijfsvergunning hebben, maar die wel langer dan 5 jaar in Nederland wonen. Dit klinkt allemaal heel simpel. Hoe kan er dan toch een probleem ontstaan waarover we in de landelijke media regelmatig iets horen? Een probleem waarvoor de gemeenteraad van Oisterwijk geen signaal wil afgeven, een schande!

Oisterwijk, 20 september 2023

De Week van de Verbinding mocht al een succes genoemd worden, maar na het Benefietdiner op woensdag 19 september in The Inside mag je toch wel spreken van een grandioos succes! Om de verbinding vanuit de Oisterwijkse politiek extra te stimuleren, heeft ons raadslid Inge van Beers, contact gezocht met alle politieke partijen om samen onderdeel te zijn van deze avond.

Een avond die aan alle kanten verbinding ademende. Vanuit alle lagen van de samenleving waren er inwoners uit onze gemeente aanwezig.

Oisterwijk, 3 september 2023

Wanneer je denkt aan kathedralen, denk je niet automatisch aan de politiek. De scheiding van Kerk en Staat werd niet voor niks al in de 19e eeuw geregeld. Algemeen Belang gaat ook zeker niet pleitten om dat terug te draaien. Soms gebeurt er echter iets, staan we even stil en bezinnen we ons. Zo'n moment herken je vast wel; als er een dierbare overlijdt, een nieuw leven geboren wordt of wanneer je iets ziet waarvan je zo onder de indruk bent, dat de tijd even stil lijkt te staan.