Oisterwijk, 27 april 2023

Ton Bertels, voorzitter Algemeen Belang, heeft een aanbevelingbrief gestuurd samen met een heel aantal andere personen. Ria is namelijk op meerdere fronten actief en wij zijn dan ook ontzettend trots dat Ria gisteren tot lid in de Orde van Oranje-Nassau is benoemd. Ria is onmisbaar voor Algemeen Belang. In dit artikel een weergave van Ria binnen de partij geschreven door de voorzitter Ton Bertels.

Oisterwijk, 18 april 2023

Vorige week donderdag hebben Algemeen Belang en CDA opnieuw hun initiatiefvoorstel ingediend om het bestemmingsplan Nijverheidsweg (west) vast te stellen. Het raadsvoorstel werd eerder verworpen in de raad van 7 februari 2019. Nu werd het wel vastgesteld door de raad onder voorwaarden van een gebiedsvisie per 1 juli 2019 en een plan voor borging van een verkeersveilige ontsluiting en verbetering van privacy per 4 juli 2019. Algemeen Belang heeft op 7 februari 2019, ondanks het minderheidsstandpunt, toch vóór de realisatie van 27 goedkope huurappartementen gestemd. De motieven waren een kostenstijging van 20% en een uitstel van bouw in deze raadsperiode of zelfs afstel.

Moergestel, 15 april 2023

Afgelopen donderdag stond het Verkeersplan Moergestel op de raadsagenda. Dit plan hield kortgezegd in, dat al het doorgaand vracht- en landbouwverkeer voortaan door het Rootven van Moergestel moet en dat voor de Schoolstraat een verbod komt voor doorgaand vracht- en landbouwverkeer. Het plan kreeg onvoldoende steun in de raad en werd door het college ingetrokken. Algemeen Belang heeft vervolgens een motie ingediend, medeondertekend door VVD en PRO, die werd aangenomen. Deze motie hield een onderzoek in naar de verkeersveiligheid in het centrum waarin tenminste een verbod voor doorgaand vracht- en landbouwverkeer aan de orde komt. Dit moet leiden tot een nieuw raadsvoorstel uiterlijk in het voorjaar van 2020.

Oisterwijk, 12 april 2023

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 11 april jl. in gemeente Oisterwijk heeft raadslid Inge M.J. van Beers (Algemeen Belang) de Regenboog motie ingediend. De kern van deze motie is er op gericht om gemeente Oisterwijk aan te laten sluiten bij het landelijk project Regenbooggemeenten, hierin samen te werken met de gemeente Haaren en zodoende een impuls te geven aan de veiligheid, sociale acceptatie en zichtbaarheid van lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI).

Advertentie PAL 1

Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk ook op: http://www.algemeen-belang-oisterwijk.nl/lid-worden