Moergestel, 16 september 2023

Na 18 jaar verloederen is iedereen blij in Moergestel dat het oude bakkerspand Mensink wordt gesloopt en ruimte maakt voor een nieuwbouw met licht dementerende mensen. De eigenaren en woning coöperatie Leystromen zijn het uiteindelijk eens geworden. Algemeen Belang heeft het college steeds gewezen op een snelle her invulling van deze locatie. Financieel is het college samen met de plaatselijke aannemers tot het uiterste gegaan om tot een oplossing te komen. Helaas mislukte dit mooie, integrale plan. Nu wordt het plan in delen gerealiseerd.

Moergestel, 9 september 2023

Iedereen kent wel het Tv-spotje, waarbij wordt gewaarschuwd voor de veiligheid van kinderen. Een bal die op de straat rolt en gevolgd wordt door een spelend kind. Dit is nu juist wat zich regelmatig voordoet bij het speelveldje aan het Mispelbos in Moergestel. De aanleiding voor buurtbewoner Maarten van Houtum, namens de omwonenden van het Mispelbos, actie te ondernemen. Hij pleit voor een hegje langs het speelveldje, waardoor voorkomen wordt dat de ballen op straat rollen.

Oisterwijk, 3 september 2023

Zandkastelen bouwen, kliederen in de modder, lekker ravotten, roetsjen van de glijbaan en spelen in het water. Dit alles onder de stralende zon, de bomen en de geur van de natuur in de Oisterwijkse bossen. Openluchtzwembad Staalbergven; een unieke plek waar men van heinde en verre komt om lekker een dagje te genieten. Een prachtige locatie waarvan de toekomst momenteel onzeker is. Het is ondenkbaar dat ’t Staal niet meer het openluchtzwembad zou zijn zoals we het al ruim 100 jaar kennen. Algemeen Belang strijdt voor het behoud hiervan.

Moergestel, 29 augustus 2019

Samen de gemeenschap verbeteren en lokaal écht iets betekenen. Daar draait het sinds de oprichting in 1995 om bij Algemeen Belang. Tot op de dag van vandaag is het de kern waar we ieder moment hard voor werken. We zijn trots op alles wat we hebben bereikt en kijken er naar uit om met jou de toekomst te verkennen zodat we nog meer kunnen realiseren.

In een samenleving die in rap tempo verandert en waar inwoners meer centraal staan dan ooit te voren,  werken wij zij aan zij om onze nieuwe koers vorm te geven. De kracht van echte verandering zit in het samen doen. Waarom klein denken als je ook samen grootse daden kunt verrichten? Pak deze kans en sluit jezelf aan om verandering te realiseren!

Oisterwijk, 28 juni 2019

Na weken van voorbereiding en diverse overleggen met dhr. van de Linden en dhr. Smits (docenten maatschappijleer) is er donderdag 27 juni een eerste pilot gedraaid van het VMBO leerjaar 3 jongerenpanel op 2College Durendael. Raadsleden van Beers (AB), Vulders (PrO), Moorman (PGB) en commissielid van Geloven (VVD) waren samen met wethouder Vatta hierbij aanwezig. Zij zijn met leerlingen in gesprek gegaan over de ervaringen van de jeugd, kansen voor sociale acceptatie in de gemeente Oisterwijk en zaken die ze missen op het gebied van sport, cultuur, vrije tijd en jeugdrecreatie.