Haaren, 8 januari 2020

Zondag 5 januari werd in Haaren het nieuwe jaar gemoedelijk en traditioneel gestart tijdens de Nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. Namens Algemeen Belang waren Peter Smit, Inge M.J. van Beers en Eric ten Brink aanwezig. 

Bij binnenkomst was er meteen de gelegenheid om het college van Haaren een mooi 2020 te wensen. Na de formele gelukswensen raakten onze leden al snel in gesprek met verschillende inwoners. Er zijn goede gesprekken gevoerd met mooie mensen onder het genot van een hapje en drankje in een ontspannende sfeer.

Oisterwijk, 17 december 2023

In de raadsvergadering van afgelopen donderdag heeft fractievoorzitter Jan Jonkers een motie ingediend over de situering van de supermarkten in Oisterwijk. In deze motie krijgt het college de opdracht een onderzoek in te stellen hoe de verdeling van de supermarkten over Oisterwijk het beste ingevuld kan worden, nu en in de toekomst.

Oisterwijk, 3 december 2023

Voor Algemeen Belang is een belangrijk onderdeel van het raadslidmaatschap het bijhouden van de actualiteit en waar nodig zelf thema’s op de politieke agenda plaatsen. Tijdens iedere raadsvergadering kan dit op verschillende manieren. Eén daarvan is gebruik te maken van het vragenhalfuurtje. Dit doen we op 12 december voor de volgende drie thema’s.

Moergestel, 25 november 2023

In deze nieuwe bestuursperiode hebben we met de gemeenteraad afgesproken op een andere manier te besturen. De vergadercyclus begint voortaan met een overleg tussen politici en inwoners, organisaties en/of betrokkenen van een onderwerp. Dit in tegenstelling tot voorgaande bestuursperiode waarin politici vooral met elkaar spraken over thema’s.