Moergestel, 25 november 2023

In deze nieuwe bestuursperiode hebben we met de gemeenteraad afgesproken op een andere manier te besturen. De vergadercyclus begint voortaan met een overleg tussen politici en inwoners, organisaties en/of betrokkenen van een onderwerp. Dit in tegenstelling tot voorgaande bestuursperiode waarin politici vooral met elkaar spraken over thema’s.

Donderdag 28 november 19:30 uur start weer een nieuwe vergadercyclus waarvoor Algemeen Belang jou graag uitnodigt! Mocht je een idee hebben over één of meerdere van onderstaande onderwerpen kom dan gezellig langs in het Raadhuis aan de Lind in Oisterwijk. Kijk voor het volledige programma met tijden en inhoud hier. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onderwerpen Raadsplein

Donderdag starten we om 19:30 uur met verschillende informatieve tafelgesprekken van 45 minuten. Deze gesprekken gaan over verschillende onderwerpen.

1. Het beeldkwaliteitsplan van Landgoed ’t Lot waar de type woningen worden besproken;
2. Het bestemmingsplan Elsdijk 2 en Oirschotsebaan 3;
3. Het declaratiefonds om inwoners met een laag inkomen financieel te ondersteunen; 
4. De gebiedsvisie bedrijventerrein noordzijde Nijverheidsweg waarbij gekeken wordt naar de toekomstige invulling van de zone achter het KVL-terrein (woningbouw en bedrijvigheid); 
5. De belastingverordeningen over o.a. de OZB, toeristenbelasting en parkeerbelasting.


Vervolgens wordt er vanaf 20:15 uur tot 21:15 uur inhoudelijk gesproken met alle geïnteresseerden en betrokkenen over de zone achter het KVL-terrein. Dit zal in de vorm van een forum plaatsvinden in de Raadzaal. Tegelijkertijd is er op de tweede verdieping vanaf 20:15 uur tot 20:45 uur de mogelijkheid om te sparren over het declaratiefonds. Na het gesprek over het declaratiefonds start rond 20:45 uur het gesprek over de financiële tekorten bij de jeugd op de tweede verdieping. De avond wordt vanaf 21:15 uur afgesloten met een overleg over de type woningen voor Landgoed ’t Lot en het bestemmingsplan Elsdijk 2 en Oirschotsebaan 3. De verwachte eindtijd is 22:15 uur.

Laat je horen!

Algemeen Belang praat graag samen met jou over jouw toekomst. Grijp daarom deze kans en laat je mening horen tijdens het raadsplein op donderdag 28 november vanaf 19:30 uur in het Raadhuis aan de Lind in Oisterwijk, see you there!