Oisterwijk, 3 december 2023

Voor Algemeen Belang is een belangrijk onderdeel van het raadslidmaatschap het bijhouden van de actualiteit en waar nodig zelf thema’s op de politieke agenda plaatsen. Tijdens iedere raadsvergadering kan dit op verschillende manieren. Eén daarvan is gebruik te maken van het vragenhalfuurtje. Dit doen we op 12 december voor de volgende drie thema’s.

Onveilige verkeerssituaties Moergestelseweg

In november heeft Veilig Verkeer Nederland (VVN) gereageerd op de verkeerssituatie van de Moergestelseweg. Deze situatie is onveilig en vraagt om een zorgvuldige heroverweging. De twee ongevallen die recent hebben plaatsgevonden, maken actie op dit punt alleen maar urgenter. Raadslid Marieke Dujardin-Stork heeft daarom de volgende vraag:

  1. Wat is de mening van het college over het voorstel van de VVN om de verkeerssituaties aan de Moergestelseweg aan te passen?

 Asielzoekerscentrum

Eind oktober heeft de raad wensen en bedenkingen afgegeven, om tot een betere bestuursovereenkomst met het COA te komen, voor het AZC in de gemeente Oisterwijk. Inmiddels zijn we ruim een maand verder en hebben we geen informatie meer ontvangen. Om in de toekomst niet gefopt te worden, zal raadslid Inge M.J. van Beers de volgende vragen hierover stellen:

  1. Kan de portefeuillehouder, gelet op de wensen en bedenkingen van de raad,  laten weten wat de stand van zaken is m.b.t. de bestuursovereenkomst aangaande het AZC in onze gemeente?
  2. Zou de portefeuillehouder kunnen laten weten hoe het proces nu verder verloopt qua gesprekken met COA, rondmaken van de overeenkomst en informeren van de raad en inwoners?

Stikstof

In oktober heeft de VVD vragen gesteld over de gevolgen van de landelijke stikstofcrisis voor onze gemeente. In de antwoorden van het college werd niet duidelijk welke concrete projecten er (financieel) risico lopen. Om hier meer duidelijkheid over te krijgen stelt raadslid Inge M.J. van Beers de volgende vragen:

  1. Welke projecten op gemeentelijke grond lopen er risico door het landelijke stikstofprobleem?
  2. Wat zijn, door het landelijk beleid, de financiële risico's voor het bouwen op gemeentelijke grond?

Wil je meedenken over deze, of andere, thema’s laat het ons dan weten. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..