Oisterwijk, 10 februari 2020

Een vraagstuk dat de gemoederen al langere tijd bezighoudt, is de verlenging van het contract over het asielzoekerscentrum (AZC) in onze gemeente. Algemeen Belang is voor de voortzetting van het AZC onder strikte voorwaarden. Samen met andere politieke partijen hebben we deze voorwaarden kenbaar gemaakt aan het college. Inmiddels zijn we zo'n drie maanden verder en is het college aan de slag geweest om een betere overeenkomst te sluiten. Het nieuwe concept is in drie woorden samen te vatten: onvolledig, onduidelijk en teleurstellend.

Moergestel, 4 februari 2020

Donderdagavond 30 januari gaat de geschiedenisboeken in als een opmerkelijke avond. Diverse politieke partijen kozen voor behoud van het pand aan de Bosstraat te Moergestel en om woningbouw voor jongeren mogelijk te maken. Algemeen Belang is ook voor behoud van het gebouw en staat achter de raadsbrede keuze om voor jong en oud te bouwen.

Moergestel, 29 januari 2020

Algemeen Belang vindt het belangrijk dat iedereen hulp krijgt die passend is bij zijn/haar situatie. Tijdens de raadsvergadering op 23 januari j.l. hebben we het vraagstuk rondom de WSD vanuit dat uitgangspunt benaderd. De WSD is een organisatie die o.a. samen met de gemeentes van Hart van Brabant (HvB), dus ook onze gemeente, samenwerkt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen.

Oisterwijk, 21 januari 2020

De ontwikkeling Leye 2.0 leeft erg bij onze inwoners gezien de vele mooie, positieve, inspirerende en ook persoonlijke, emotionele reacties die we al hebben mogen ontvangen. Nogmaals hartelijk dank daarvoor! Nu komt het college ook met een voorstel om de Baerdijk, de oude Kartonnagefabriek wat reeds een lang lopend traject is nieuw leven in te blazen.

Moergestel, 14 januari 2020

Moergestel-Oost is het gebied lopende vanuit het gezondheidscentrum, pastorie, ’t Brieltje, Scoutinggebouw, Bienekebolders en volkstuintjes richting de Reusel inclusief de natuurontwikkeling aan de overkant. Het schoolgebouw Bienekebolders is hier een onderdeel van. De herinvulling van deze locatie mag dan ook niet los gezien worden van de verdere (bouw)plannen in Moergestel-Oost. Uitgegaan moet worden van een integrale benadering en niet van een postzegelinvulling.