Moergestel, 22 juni 2020

Begin juli wordt de toekomst van de bestaanszekerheid voor de inwoners besproken in de raadsvergadering. Algemeen Belang is zeer tevreden met de preventieve en proactieve aanpak die door het college wordt gekozen. Eindelijk laten we het ellendige begrip "armoedebeleid" achter ons en zorgen we er samen voor dat de kwaliteit van leven voor onze inwoners stijgt.

Oisterwijk, 15 juni 2020

Algemeen Belang wil net als omwonenden het bedrijventerrein tussen KVL, Gasthuisstraat en Kerkhovensestraat omzetten naar woongebied. 

Een naadloze aansluiting van dorpskern tot aan pannenschuur. Hier past een bedrijventerrein niet meer in , dit geeft onveilige situaties voor de aangrenzende woongebieden.

Moergestel, 2 juni 2020

In de PPN worden de uitgangspunten voor de op te stellen programmabegroting bepaald. Afgelopen donderdag heeft de meerderheid van de raad de PPN 2021- 2024 aangenomen. Algemeen Belang heeft niet met de PPN ingestemd. Wij stellen grote vraagtekens bij de haalbaarheid van het Strijdplan Sociaal Domein en vinden dat er onvoldoende actie wordt ondernomen om uit de zorgelijke financiƫle positie te komen. Hierbij staan een versnelde woningbouw en een versterking van de gemeentelijke organisatie centraal.

Moergestel, 29 mei 2020

Algemeen Belang heeft donderdagavond tegen het Strijdplan Sociaal Domein gestemd. Met dit strijdplan worden de inwoners tot op het hemd uitgekleed door het college. Dit is voor Algemeen Belang volstrekt onacceptabel en het toppunt van paniekvoetbal vanwege de huidige financiƫle situatie. Vanaf het begin hebben wij onze twijfels uitgesproken over de haalbaarheid van het Strijdplan. Deze twijfels zijn ook uitgesproken door o.a. de Adviesraad Sociaal Domein, sociaal ondernemers en Contour de Twern.

Moergestel, 26 mei 2020

A.s. donderdag 28 mei vergadert de gemeenteraad in cultuurcentrum Tiliander. Deze vergadering is online live in beeld en geluid te volgen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Oisterwijkse politiek worden raadsvergaderingen op deze manier uitgezonden. De Tiliander is gekozen om aan de RIVM richtlijnen te voldoen wat betreft het coronavirus. Ten alle tijden willen wij 1,5 meter afstand houden en raadsleden die gezondheidsklachten hebben, zullen niet aanwezig zijn.