Haaren, 8 januari 2020

Zondag 5 januari werd in Haaren het nieuwe jaar gemoedelijk en traditioneel gestart tijdens de Nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. Namens Algemeen Belang waren Peter Smit, Inge M.J. van Beers en Eric ten Brink aanwezig. 

Bij binnenkomst was er meteen de gelegenheid om het college van Haaren een mooi 2020 te wensen. Na de formele gelukswensen raakten onze leden al snel in gesprek met verschillende inwoners. Er zijn goede gesprekken gevoerd met mooie mensen onder het genot van een hapje en drankje in een ontspannende sfeer.

Herindeling

Een veelbesproken onderwerp tijdens de nieuwjaarsreceptie was de naderende herindeling. Per 1 januari 2021 zal de gemeente Haaren ophouden te bestaan en de kern Haaren samen met Oisterwijk, Moergestel en Heukelom een nieuwe gemeente vormen. In dat kader sprak Eric ten Brink met bewoners van de Noenes en Inge M.J. van Beers met bewoners over het betrekken van de kern Haaren bij lopende projecten in de gemeente Oisterwijk zodat we in de toekomst niet achter de feiten aanlopen.

Burgerparticipatie

In onze snel veranderende samenleving, waarbij het wantrouwen van burgers in de politiek groter lijkt dan ooit te voren, is het fenomeen burgerparticipatie steeds belangrijker geworden. Tijdens de nieuwjaarsspeech werd hier door de burgemeester van Haaren aandacht voor gevraagd.

Burgerparticipatie is voor Algemeen Belang de basis van politiek. In de afgelopen raadsperiode hebben er al veel inwoners met ons mee gedacht over diverse onderwerpen. Wij zien het als onze plicht, zoals Yves de Boer (burgemeester Haaren) ook benoemde, om op te komen voor het Algemeen Belang van onze inwoners en niet voor het eigen belang van individuen, hoe luidruchtig die dat ook uitdragen.

Het Algemeen Belang, daar staan wij voor én daar maken we ons hard voor. Wil jij dit samen met ons doen, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.