Moergestel, 29 januari 2020

Algemeen Belang vindt het belangrijk dat iedereen hulp krijgt die passend is bij zijn/haar situatie. Tijdens de raadsvergadering op 23 januari j.l. hebben we het vraagstuk rondom de WSD vanuit dat uitgangspunt benaderd. De WSD is een organisatie die o.a. samen met de gemeentes van Hart van Brabant (HvB), dus ook onze gemeente, samenwerkt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen.

Wij vinden het belangrijk dat inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt met behulp van de WSD kunnen participeren in de samenleving. Het is voor ons vanzelfsprekend dat we deze hulp aanbieden aan mensen waarbij de dienstverlening van de WSD aansluit op hun behoefte.

Geen volume afspraken

Passende zorg voor iedereen is de reden dat wij vinden dat er geen volume afspraken met de WSD moeten worden gemaakt. Volume afspraken zijn afspraken die men maakt over het aantal mensen die de gemeente laat deelnemen binnen de WSD. Voor ons is dit ondenkbaar. Het aantal mensen, waarbij de hulpvraag leidt tot ondersteuning binnen de WSD, is niet van tevoren te bepalen.

Juiste zorg voor iedereen

De gemeente Oisterwijk "levert" te weinig mensen en andere gemeentes binnen HvB te veel. Dat compenseert elkaar mooi, maar onderstreept vooral de bijzondere positie die gemeente Oisterwijk pakt binnen de WSD én veel belangrijker ons uitgangspunt: de juiste zorg voor iedere inwoner. Dat is waar het om moet gaan. Onze inwoners hebben recht op de juiste zorg die past bij hun hulpvraag.

Wil jij meedenken over de zorg binnen onze gemeente of over andere thema’s van het sociaal domein? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.