Moergestel, 4 februari 2020

Donderdagavond 30 januari gaat de geschiedenisboeken in als een opmerkelijke avond. Diverse politieke partijen kozen voor behoud van het pand aan de Bosstraat te Moergestel en om woningbouw voor jongeren mogelijk te maken. Algemeen Belang is ook voor behoud van het gebouw en staat achter de raadsbrede keuze om voor jong en oud te bouwen.

Wij zijn echter van mening dat dit voor deze locatie vanuit een duidelijke gebiedsvisie moet gebeuren. Een mening die in april 2019 unaniem is gesteund door de gemeenteraad. Belangrijk daarbij is nog steeds de vraag: waar gaan we wat bouwen met aandacht voor de leefbaarheid in Moergestel-Oost?

In april 2019 hebben we, als voltallige raad, aan een aantal Moergestelse initiatiefnemers beloofd om uiterlijk 1 juli 2020 samen met hen een plan te ontwikkelen voor Moergestel-Oost. Een gebied waar de Bienekebolders onderdeel van is. Het is natuurlijk heel makkelijk om in het jaar dat er verkiezingen zijn als politieke partij te roepen dat er gebouwd moet worden voor jong en oud, maar de gemeenteraad heeft ook een verantwoordelijkheid te pakken op basis van gemaakte afspraken.

Samen visie ontwikkelen

Algemeen Belang vindt dat het totale gebied, van het gezondheidscentrum aan de Raadhuisstraat tot aan het Scoutinggebouw aan de Bosstraat en alles daartussenin, moet worden bekeken samen met de (toekomstige) inwoners van Moergestel. Locaties zoals het terrein naast het gezondheidscentrum, de oude Pastorie, Het Brieltje, het scoutinggebouw én de Bienekebolders zijn mogelijke bouwlocaties. Dit alles staat de komende maanden op de rol met een budget van de gemeente. De initiatiefnemers zullen alle Moergestelnaren uitnodigen om samen met hen de toekomst van ons dorp in te vullen. Dit juichen wij van harte toe. We moeten niet vergeten dat de taak om dit integraal te benaderen is geaccordeerd door de hele raad!

Zorgvuldig te werk gaan

Als gemeenteraad staan we momenteel voor de keuze: kiezen we voor verkiezingspropaganda door snel voor jongeren te bouwen OF kiezen we voor een degelijke aanpak waarin we onze verantwoordelijkheid nemen, onze beloftes nakomen en samen met de inwoners een plan ontwikkelen? Algemeen Belang kiest voor het laatste. Wil jij niet afwachten en nu al je mening laten horen, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt ook altijd contact opnemen met een van onze raadsleden. Kijk hiervoor op www.algemeen-belang-oisterwijk.nl/raadsleden .