Moergestel, 14 januari 2020

Moergestel-Oost is het gebied lopende vanuit het gezondheidscentrum, pastorie, ’t Brieltje, Scoutinggebouw, Bienekebolders en volkstuintjes richting de Reusel inclusief de natuurontwikkeling aan de overkant. Het schoolgebouw Bienekebolders is hier een onderdeel van. De herinvulling van deze locatie mag dan ook niet los gezien worden van de verdere (bouw)plannen in Moergestel-Oost. Uitgegaan moet worden van een integrale benadering en niet van een postzegelinvulling.

Inmiddels is het ruim twee jaar geleden dat het gebouw van de voormalige basisschool Bienekebolders aan de Bosstraat 1 in Moergestel door stichting Opmaat werd overgedragen aan de gemeente Oisterwijk. Enkele jaren geleden heeft Algemeen Belang aan de inwoners van Moergestel gevraagd om ideeën voor de toekomstige ontwikkeling van deze locatie. Het college heeft de vele reacties meegenomen en besloten Bienekebolders de hoofdfunctie “wonen” toe te kennen.

Scenario’s college

Het college heeft een discussienotitie opgesteld waarin zij drie scenario’s voorstelt. Scenario 1 gaat uit van de realisatie van 7 starterswoningen in combinatie met 3 dure woningen. Scenario 2 omvat 6 dure woningen en het derde scenario heeft als uitgangspunt het behoud van de school ingevuld door woningbouw, mogelijk in combinatie met een ondergeschikte nevenfunctie. Op verzoek mailen wij je de informatie van de discussienotitie.

Jouw mening telt

Uiteraard wil Algemeen Belang graag van je horen hoe je tegenover de genoemde drie scenario’s staat, maar ook als je andere ideeën hebt. Naar onze mening moet dit beoordeeld worden als onderdeel van het gebied Moergestel-Oost. Uitgaande van de totale (bouw)plannen kan de meest zorgvuldige afweging worden gemaakt waar, hoeveel en welke woningen het best gebouwd kunnen worden.

Moergestel moet Moergestel blijven. Vandaar dat wij je vragen, als inwoner, dit plan samen met ons te ontwikkelen. Grijp deze unieke kans en laat ons weten wat jouw ideeën zijn! Je kunt ons bereiken door telefonisch contact op te nemen met fractievoorzitter Jan Jonkers 06-10678051 of door ons te mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..