Moergestel, 22 juni 2020

Begin juli wordt de toekomst van de bestaanszekerheid voor de inwoners besproken in de raadsvergadering. Algemeen Belang is zeer tevreden met de preventieve en proactieve aanpak die door het college wordt gekozen. Eindelijk laten we het ellendige begrip "armoedebeleid" achter ons en zorgen we er samen voor dat de kwaliteit van leven voor onze inwoners stijgt.

Ondanks corona is het college er in geslaagd om samen met maatschappelijke partners en inwoners dit voorstel te schrijven. Algemeen Belang vindt het jammer dat hier geen inwoners van Haaren bij waren. Zoals bekend hoort het dorp Haaren per 1 januari 2021 bij onze gemeente. Het in 2018 vastgestelde beleid van Haaren loopt tot 2024. Met de herindeling in het vooruitzicht vindt Algemeen Belang het belangrijk om op cruciale gebieden, zoals de bestaanszekerheid van inwoners, nauwer samen te werken.

Naast het ontbreken van deze samenwerking vinden wij het een gemis dat er in het huidige voorstel geen aandacht is voor de kleinere zaken in relatie tot bestaanszekerheid, zoals een vervoersmiddel hebben, fatsoenlijke kleding kunnen dragen of een bezoek aan de kapper. Uit onderzoeken blijkt dat mede daardoor de kwaliteit van leven voor mensen stijgt. Daar komt bij dat inwoners, waarmee is samengewerkt om tot dit voorstel te komen, ook hebben aangegeven dat dit belangrijke zaken zijn.

Tijdens de raadsvergadering zal Algemeen Belang een voorstel indienen om te onderzoeken hoe deze kleinere zaken in relatie tot bestaanszekerheid een plek kunnen krijgen in het voorstel. Wil jij mee denken over de bestaanszekerheid in onze gemeente? Neem dan contact op met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..