Moergestel, 26 mei 2020

A.s. donderdag 28 mei vergadert de gemeenteraad in cultuurcentrum Tiliander. Deze vergadering is online live in beeld en geluid te volgen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Oisterwijkse politiek worden raadsvergaderingen op deze manier uitgezonden. De Tiliander is gekozen om aan de RIVM richtlijnen te voldoen wat betreft het coronavirus. Ten alle tijden willen wij 1,5 meter afstand houden en raadsleden die gezondheidsklachten hebben, zullen niet aanwezig zijn.

Strijdplan sociaal domein

Wekenlang gaat het al over de bezuinigingen binnen het sociaal domein. Algemeen Belang is vanaf het begin duidelijk geweest hierover. We hebben grote twijfels over de haalbaarheid. Het college is er niet in geslaagd om die twijfels bij ons weg te nemen. Vandaar dat wij diverse wijzigingen voorstellen op het gebied van de basisstructuur, PGB tarieven, abonnementstarief (samen met VVD), verplicht verhuizen (samen met JdL en VVD) en monitoren van voortgang (samen met VVD).

Perspectiefnota (PPN)

Naast het strijdplan werken we al enkele weken samen met inwoners aan het doorgronden van de PPN. In de PPN worden de uitgangspunten voor de op te stellen programmabegroting bepaald. Wat voor Algemeen Belang opvalt aan de PPN is dat er cruciale thema’s ontbreken. Algemeen Belang zal daarom aandacht vragen voor: de Leye, de milieustraat, gevolgen coronacrisis, helikopterview woningbouw, vakantieparken (samen met PGB) en sociale ondernemers (samen met PrO).

Wil jij de raadsvergadering donderdag online volgen? Houd dan ons Facebook (ABpolitiek) en Twitter (Algemeen_Belang) kanaal in de gaten!