Moergestel, 29 mei 2020

Algemeen Belang heeft donderdagavond tegen het Strijdplan Sociaal Domein gestemd. Met dit strijdplan worden de inwoners tot op het hemd uitgekleed door het college. Dit is voor Algemeen Belang volstrekt onacceptabel en het toppunt van paniekvoetbal vanwege de huidige financiële situatie. Vanaf het begin hebben wij onze twijfels uitgesproken over de haalbaarheid van het Strijdplan. Deze twijfels zijn ook uitgesproken door o.a. de Adviesraad Sociaal Domein, sociaal ondernemers en Contour de Twern.

Slikken of stikken

Het bekende slikken of stikken is voor Algemeen Belang 100% van toepassing op dit strijdplan. Niet akkoord gaan, zou een financiële strop zijn voor de gemeente. Wel akkoord gaan is een maatschappelijke klap in het gezicht voor heel veel inwoners. Twee keuzes met alleen maar (dezelfde) verliezers, want dezelfde inwoners mogen ook het geld ophoesten om de gemeente uit de financiële problemen te halen als het strijdplan niet was aangenomen.

Sociaal-kwetsbare inwoners

Wij zullen altijd opkomen voor onze sociaal-kwetsbare inwoners en dat hebben we tijdens de raadsvergadering ook gedaan. Het is niet gelukt om een meerderheid van de raad aan onze zijde te krijgen. Het gevolg hiervan is dat de sociaal-kwetsbare inwoners de dupe worden. Wij vrezen het ergste voor de toekomst. De basisstructuur kan de grote vraag niet aan. Daarnaast vinden wij dat de gemeente de adequate zorg niet kan afschuiven op vrijwilligers en mantelzorgers. Daarbij beseffen wij ons dat er een groot risico op overbelasting bestaat voor onze vrijwilligers en mantelzorgers. Onacceptabel.

Wij zijn heel benieuwd hoe jij er naar kijkt. Wil jij je gedachtes hierover met ons delen? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons raadslid Inge M.J. van Beers (portefeuille sociaal domein) op 06-34037979 of fractievoorzitter Jan Jonkers (portefeuille financiën) op 06-10678051.