Moergestel 2 maart 2018

Met nog 19 dagen te gaan tot de verkiezingen laat Fons, het bekende beeld van de schoenmaker, gemaakt door beeldhouwer Hans van Brunschot, van zich horen. Fons staat al sinds 2016 tot zijn tevredenheid op het plein in Moergestel. Maar één ding moet hem toch van het hart: ‘Kan het wat minder met die uitlaatgassen?’. Tegenwoordig draagt hij een sjaal en een petje. Niet voor de kou, nee tegen de uitlaatgassen en de herrie van al het sluipverkeer dat voor zijn neus door Moergestel scheurt.

Oisterwijk, 2 maart 2018

Veiligheid is één van de kernwaardes van Algemeen Belang. Niet alleen voor deze verkiezingen, het is altijd een belangrijke waarde voor de partij. In ons verkiezingsprogramma benoemen we verschillende zaken waardoor de veiligheid in onze gemeente wordt verbeterd. Denk hierbij aan criminaliteit, buurtpreventie, buitengebied, maar ook verschillende vormen van verkeersveiligheid. Het huidige kruispunt aan de Heusdensebaan/Sprendlingenstraat is duidelijk een voorbeeld van een stukje veiligheid waarbij het niet goed gaat in onze gemeente. Algemeen Belang wil dat daar verandering in komt. Hoe? 

Moergestel, 1 maart 2018

Algemeen Belang laat graag iedereen aan het woord, zo ook kinderen van de basisschool. Willem en Cato geven graag hun mening over de verkeersveiligheid, het onderwijs en roepen om juffrouw Ank.

Moergestel, 28 februari 2018

Leegstaande panden in het centrum, teruglopende ledenaantallen bij verenigingen, een lagere bezetting cultuurcentra, leegkomende schoolgebouwen en een toenemende vergrijzing. Dit zijn allemaal zaken die de leefbaarheid in Moergestel  aantasten. Algemeen Belang is van mening dat  dit moet stoppen. Met extra subsidies alleen is dit niet op te lossen, maar mogelijk wel met extra woningen. Er moet meer “omzet” en woonruimte komen. We houden onze inwoners niet zoet met een snoepsleutel, het moeten echte sleutels worden! Vandaar dat wij gaan voor het bouwen van 200 extra woningen.

Moergestel, 27 februari 2018

Afgelopen jaar is duidelijk geworden dat Den Boogaard geen dependance van de Tiliander moet zijn, maar een passend verenigingscentrum voor Moergestel. Algemeen Belang staat positief tegenover de recent aangestelde lokale klankbordgroep om hier vorm aan te geven en inwoners geven de afgelopen weken ook aan dat ze behoefte hebben aan een gemeenschapshuis met sterke eigen inbreng. Algemeen Belang zegt daarom duim omhoog voor het belang van onze Den Boogaard!