Oisterwijk, 2 maart 2018

Veiligheid is één van de kernwaardes van Algemeen Belang. Niet alleen voor deze verkiezingen, het is altijd een belangrijke waarde voor de partij. In ons verkiezingsprogramma benoemen we verschillende zaken waardoor de veiligheid in onze gemeente wordt verbeterd. Denk hierbij aan criminaliteit, buurtpreventie, buitengebied, maar ook verschillende vormen van verkeersveiligheid. Het huidige kruispunt aan de Heusdensebaan/Sprendlingenstraat is duidelijk een voorbeeld van een stukje veiligheid waarbij het niet goed gaat in onze gemeente. Algemeen Belang wil dat daar verandering in komt. Hoe? 

De bewoners aan de Heusdensebaan in Oisterwijk, maar ook andere weggebruikers hebben veel last van sluipverkeer (vrachtwagens) dat richting Boxtel moet. Ook het verkeer, al dan niet illegaal, van en naar de N65 komt samen op de kruising Heusdensebaan/Sprendlingenstraat. Tevens moet het verkeer van en naar Haren hier gebruik van maken. De kruising is echter helemaal niet geschikt om dat grote verkeersaanbod te verwerken. Hier moet echt iets veranderen, voordat er grote ongelukken gebeuren.

Algemeen Belang wil dit oplossen door het kruispunt te vervangen door een rotonde, wat zoals bewezen, een veilig alternatief is. Denk jij daar hetzelfde over, wacht dan niet af, maar geef je stem op 21 maart aan Algemeen Belang, ook voor jouw belang...