Oisterwijk, 20 september 2023

De Week van de Verbinding mocht al een succes genoemd worden, maar na het Benefietdiner op woensdag 19 september in The Inside mag je toch wel spreken van een grandioos succes! Om de verbinding vanuit de Oisterwijkse politiek extra te stimuleren, heeft ons raadslid Inge van Beers, contact gezocht met alle politieke partijen om samen onderdeel te zijn van deze avond.

Een avond die aan alle kanten verbinding ademende. Vanuit alle lagen van de samenleving waren er inwoners uit onze gemeente aanwezig.

Oisterwijk, 3 september 2023

Wanneer je denkt aan kathedralen, denk je niet automatisch aan de politiek. De scheiding van Kerk en Staat werd niet voor niks al in de 19e eeuw geregeld. Algemeen Belang gaat ook zeker niet pleitten om dat terug te draaien. Soms gebeurt er echter iets, staan we even stil en bezinnen we ons. Zo'n moment herken je vast wel; als er een dierbare overlijdt, een nieuw leven geboren wordt of wanneer je iets ziet waarvan je zo onder de indruk bent, dat de tijd even stil lijkt te staan. 

Moergestel, 23 juli 2018

Al langere tijd waren we er duidelijk over; er moet een nieuw, veilig en toegankelijk voetgangerspad komen van de Brede School in Moergestel naar de Sporthal Stokeind in Moergestel. Ruim een jaar geleden is unaniem een motie aangenomen om een dergelijk pad zo snel mogelijk te realiseren. Lange tijd was het stil rondom dit thema en vandaar dat wij ons er tijdens de campagne nogmaals hard voor hebben gemaakt. Vandaag zetten we de kroon op ons vele werk en tijd die we hierin gestoken hebben.

Oisterwijk, 19 juli 2018

Precies 14 dagen geleden heeft Algemeen Belang een motie ingediend voor de ontwikkeling van een (digitale) sociale kaart in de gemeente Oisterwijk. Een motie die tijdens het vaststellen van de perspectiefnota unaniem is aangenomen. Deze motie bekijken? Klik hier. Informatie over de redenen voor deze motie en de stappen die sinds 5 juli 2018 zijn gezet..?

Oisterwijk, 11 juli 2018

Auto’s, vrachtwagens en fietsers rijden af en aan
Over de Sprendlingenstraat en Heusdensebaan.

De kruising met de Heusdensebaan en de Sprendlingenstraat
Dat is toch echt een knelpunt waar het in Oisterwijk over gaat

Het grote verkeersaanbod is hier amper te verwerken
Dit is voor iedereen goed te merken

Wij willen graag de veiligheid en doorstroom van verkeer verhogen
Dit wordt door het college toch wel echt overwogen?