Moergestel 2 maart 2018

Met nog 19 dagen te gaan tot de verkiezingen laat Fons, het bekende beeld van de schoenmaker, gemaakt door beeldhouwer Hans van Brunschot, van zich horen. Fons staat al sinds 2016 tot zijn tevredenheid op het plein in Moergestel. Maar één ding moet hem toch van het hart: ‘Kan het wat minder met die uitlaatgassen?’. Tegenwoordig draagt hij een sjaal en een petje. Niet voor de kou, nee tegen de uitlaatgassen en de herrie van al het sluipverkeer dat voor zijn neus door Moergestel scheurt.

Algemeen Belang trekt dit zich zeer aan. Niet alleen Fons heeft hier last van. Kieslijst nummer 5 Joep de Ruiter:‘Heel Moergestel baalt van al dat sluipverkeer. Als het op de A58 vast staat, dendert het allemaal door ons mooie dorp. En het staat elke dag wel een paar keer vast.’

Moergestel is niet gebouwd op veel autoverkeer en al helemaal niet op veel vrachtverkeer. Algemeen Belang heeft zich in de afgelopen vier jaar hard gemaakt voor een oplossing hiervoor. En er zit enig schot in de zaak. Het voorstel van Algemeen Belang om naast de A58 een parallelweg te maken om zo het centrum van Moergestel te ontlasten is meegenomen in de gesprekken met Rijkswaterstaat in het kader van de verbreding van de A58. Algemeen Belang zal zich in de komende raadsperiode sterk blijven maken voor deze oplossing, die breed gedragen wordt in Moergestel.

Wanneer het sluipverkeer verdwijnt zullen velen opgelucht ademhalen, ook onze Fons.