Ik ben Jan Jonkers, 66 jaar, geboren en getogen in Moergestel. In het verleden ben ik als directielid werkzaam geweest in de veevoederindustrie. De afgelopen 8 jaar zit ik in de raad van de gemeente Oisterwijk en ben lid van de commissie Algemene Zaken. Daarnaast heb ik een bestuursfunctie uitgeoefend in het verenigingsleven. Momenteel ben ik sinds 1 september 2023 fractie voorzitter van Algemeen Belang en recent gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Ik maak me hard voor

Een duidelijk woningbouwprogramma

Ik ga voor een snel, duurzaam woningbouwprogramma. Alle potentiële bouwlocaties moeten in beeld worden gebracht. Een zorgvuldige inpassing van de woonbehoefte is een eerste vereiste. Aandacht moet er zijn voor langer (zelfstandig) wonen, 1 en 2 persoonshuishoudens, huur, koop, betaalbaar, sociaal, scheefwoners en middelduur. Dit alles voor jong en oud. De bijzondere doelgroepen o.a. de ouderen met zorg, vergunninghouders, GGZ en jeugd moeten niet vergeten worden.

Een leefbare gemeente waar het prettig wonen is

Voor een aantal belangrijke onderdelen van een leefbare omgeving vraag ik speciaal extra aandacht. Dit betreft o.a. sluipverkeer in Moergestel, een goed fietspadennetwerk, vriendelijke wandelroutes, vlotte parkeergelegenheid, onveilige verkeerssituaties, criminaliteit en leegstand.  

Een mooi buitengebied

Zo snel mogelijk een inventarisatie van de bedrijven, leegstaande gebouwen en woningen in het buitengebied. Een duidelijke visie hoe we het buitengebied ingevuld willen hebben en wat we toelaten om het plattelandskarakter te behouden. 

Ik ben Inge van Beers, 31 jaar en geboren en getogen in Moergestel. Mijn passie voor politiek komt voort uit mijn werk als docente. Ik ben werkzaam op het Summa College in Eindhoven bij de opleiding sociaal werk. Ik heb een brede kijk op de gemeenschap en ik werk als woordvoerster inwonerszaken aan diverse maatschappelijke onderwerpen voor de inwoners van de gemeente Oisterwijk. Daarnaast ben ik als lid van de Werkgroep Jongeren betrokken bij ontwikkelingen omtrent verschillende thema's die deze doelgroep aan gaat.

Vanaf mijn benoeming in maart 2018 ben ik bezig geweest met verschillende zaken. Denk hierbij aan:

Op dit moment ben ik naast de reguliere agendapunten o.a. bezig met

1. Toekomst openluchtzwembad het Staalbergven
In 2020 is er de mogelijkheid om het contract met Natuurmonumenten te verlengen. Een grootschalige renovatie is bij verlenging noodzakelijk. Wat we daarmee willen en hoe we dat willen doen, ligt nog open. Of het contract wordt verlengd is zelfs nog onduidelijk. Ik vind het belangrijk dat 't Staalbergven haar recreatieve functie blijft behouden in onze gemeente. Vanwege de huidige financiële situatie wordt de bespreking van dit thema doorgeschoven naar 2021.

2. Sluitingstijden horeca
Naar aanleiding van de Algemeen Plaatselijke Verordering (APV) is het gesprek gestart over de sluitingstijden van de horeca. Via het centrummanagement heeft de horeca haar mening hierover uitgesproken en is er door het college toegezegd dat er een onderzoek wordt gestart hiernaar. Het is belangrijk om alle belanghebbenden te betrekken in het onderzoek. 

Mocht je mee willen praten over deze onderwerpen of zelf een goed idee hebben waar we in de gemeente iets mee zouden moeten doen, neem dan contact met me op! Mail me via dit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op via social media Facebook, Twitter of LinkedIn.

Ik ben Harrie Marsé, een geboren en getogen Oisterwijker. Zeer actief in het verenigingsleven zoals ijsmeester, Taxandria, Kerst voor ouderen, Oranje vereniging, Kinderlintje en niet te vergeten  bestuurslid van Ons Oisterwijk die het treintje De Parel Express laat rijden. De afgelopen vier jaar raadslid en lid van de commissie ruimtelijke zaken.

Ik maak me hard voor

Een aantrekkelijke gemeente

Een gemeente waar het prettig wonen is. Een leefbare gemeente waar o.a. parkeren en verkeersveiligheid extra aandacht krijgen. Veilige spoorwegovergangen en geluidsschermen langs het spoor in het groen. Een bruisend en voor toeristen uitnodigend centrum. Het organiseren van evenementen staat bij mij hoog in het vaandel. Ik ben een stimulator van de fusie van de 3 voetbalclubs en voor een mooi sportpark Den Donk. De zorg voor ouderen heeft ook mijn aandacht. 

Woningbouw

Het ontwikkelen van bouwlocaties vind ik erg belangrijk. Middel dure huurwoningen moeten hierbij niet vergeten worden. Openbaar groen moet voldoende aanwezig blijven en we moeten waken voor een overmatige verstening. Bij woningsplitsing moet er voldoende aandacht zijn voor het niet verstoren van de beeldkwaliteit in de omgeving.

Oisterwijk heeft mijn hart gestolen, mijn man is hier geboren en getogen, we hebben 2 kinderen en maken volop gebruik van hetgeen Oisterwijk te bieden heeft. Ik ben als zelfstandig ondernemer werkzaam voor bedrijven in binnen- en buitenland. Zowel creatief als ondernemend en als echte teamplayer.

Deze eigenschappen zet ik graag in bij mijn activiteiten in de ouderraad op school, bij het hockey en in de politiek.

Ik maak mij hard voor

Een beter leven begint bij jezelf…

Door te horen, zien en voelen en vooral samen te werken zou ik graag Oisterwijk, Moergestel en Heukelom willen verfrissen, verjongen, vernieuwen, verbinden voor jong en oud, voor werknemer en werkgever, voor iedereen die woonachtig is in deze gemeente.

Belangrijk is dat je kunt zijn wie je bent, dat we samen optreden door samenwerking en samensmelting, we moeten ons veilig voelen en gesteund voelen door elkaar.

Er zijn geen problemen maar uitdagingen.

Graag houd ik het kort,

Oisterwijk laten bruisen en groeien. Geen woorden maar daden! Simpel en constructief. Voor iedereen.

Let maar op!