Oisterwijk, 27 september 2023

Er is in Oisterwijk, Heukelom en Moergestel prachtige natuur te vinden. We hebben een mooi uitgestrekt buitengebied waarbij de prachtige landerijen zijn omringd door schitterende bossen en vennen. Binnenkort zijn we bevoorrecht om de kern Haaren, ook wel de Tuin van Brabant genoemd, welkom te heten. Dat brengt een hoop mooie zaken met zich mee. Denk maar aan landgoed Nemerlaer of de Essche Stroom die zich een prachtige baan slingert door het hart van het Groene Woud. Het brengt ook een nieuwe uitdaging met zich mee. Onder andere de kwestie over de herziening van het bestemmingsplan voor het buitengebied Haaren. Een veelbesproken onderwerp waar heel veel verschillende meningen over zijn.

Moergestel, 22 september 2023

Afgelopen week is het bestemmingsplan Moergestels Midden besproken op het raadsplein. Het betreft een van de percelen gelegen aan de westzijde van het Torenpad in Moergestel. Algemeen Belang wil hier snel woningen realiseren en gaat dan ook akkoord met dit bestemmingsplan.  

Haaren, 9 september 2023

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Algemeen Belang in Den Domp heeft huidig fractievoorzitter Jan Jonkers laten weten per 1 januari te stoppen met zijn politieke carrière. Inge van Beers (32) is door de ALV unaniem gekozen tot lijsttrekster namens Algemeen Belang voor de herindelingsverkiezingen op 18 november 2020.

Met de nominatie van Inge van Beers als lijsttrekster zet Algemeen Belang de trend van vernieuwing en verjonging voort. Naast haar nominatie zijn er verschillende nieuwe leden geworven die samen met de ervaren leden als team de verkiezingen tegemoet gaan.