Haaren, 9 september 2023

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Algemeen Belang in Den Domp heeft huidig fractievoorzitter Jan Jonkers laten weten per 1 januari te stoppen met zijn politieke carrière. Inge van Beers (32) is door de ALV unaniem gekozen tot lijsttrekster namens Algemeen Belang voor de herindelingsverkiezingen op 18 november 2020.

Met de nominatie van Inge van Beers als lijsttrekster zet Algemeen Belang de trend van vernieuwing en verjonging voort. Naast haar nominatie zijn er verschillende nieuwe leden geworven die samen met de ervaren leden als team de verkiezingen tegemoet gaan.

van Beers: “De balans tussen nieuwe leden en onze oude vertrouwde gezichten is optimaal. We hebben een goede verdeling weten te vinden in expertise en leeftijd. Samen gaan we verder met het realiseren van onze plannen voor alle kernen.”

van Beers is sinds december 2016 politiek actief voor Algemeen Belang en werd in maart 2018 gekozen tot raadslid. Tijdens haar raadsperiode is zij woordvoerster maatschappelijke zaken, betrokken bij de ontwikkeling van verschillende thema’s voor jeugd & jongeren en succesvol initiatiefneemster van Gemeente Oisterwijk als Regenbooggemeente. Ze is woonachtig in Moergestel en heeft een achtergrond in het onderwijs. Sinds januari is zij werkzaam als docente sociaal werk op het Summa College in Eindhoven. Daarvoor was zij 10 jaar werkzaam als maatschappijkunde docente op het voortgezet onderwijs in Valkenswaard.

“Voor de komende raadsperiode willen we onze vertrouwde werkwijze voortzetten. Veel contact hebben met inwoners, informatie ophalen uit de kernen en samen met onze collega politici plannen realiseren. Highlights voor de komende bestuursperiode zijn voor ons projecten in Haaren zoals het gemeentehuis, Den Domp en Haarendael goed en zorgvuldig met betrokkenen laten uitvoeren, het sociaal domein doorontwikkelen en bouwen voor zoveel mogelijk inwoners.”