Moergestel, 5 januari 2018

Op 5 januari heeft Algemeen Belang haar kieslijst en verkiezingsprogramma vastgesteld. Algemeen Belang heeft er voor gekozen om nieuwe namen van jonge leden hoog op de lijst te zetten. Bij de eerste tien kandidaten staan 5 nieuwe en jonge kandidaten.

Fractievoorzitter Jan Jonkers, staat op 1, huidig wethouder en kandidaat-wethouder Peter Smit staat op plek 2. De eerste nieuwe naam, Inge van Beers (29 jaar, Moergestel), staat op nummer 3. Huidig raadslid Harrie Marsé staat op nummer 4. Op nummer 5, 6 en 7 staan nog meer nieuwe namen. Joep de Ruiter (39 jaar, Moergestel), Frank van Helvoort (47 jaar, Oisterwijk) en Marieke Dujardin-Stork (43 jaar, Oisterwijk). Op nummer 8 staat huidig raadslid Eric ten Brink en op nummer 9 huidig commissielid Hannelie van Oers. De 10e plek is voor Marleen van Beckhoven (49 jaar, Oisterwijk).

Moergestel, 24 november 2023

Vanavond zijn de lijsttrekker en beoogd wethouder namens Algemeen Belang voor de verkiezingen in maart 2018 gekozen door de Algemene LedenVergadering. Uit een unanieme stemming kwam naar voren dat Jan Jonkers de lijsttrekker wordt en huidig wethouder Peter Smit de wethouderskandidaat voor de nieuwe verkiezingen op 21 maart 2018.

Oisterwijk, 30 november 2023

Joep de Ruiter is vandaag namens Algemeen Belang beëdigd in de commissie Inwonerszaken.

Joep stelt zich graag aan je voor:

"Mijn naam is Joep de Ruiter, 39 jaar, geboren en deels getogen in Moergestel. In mijn studententijd heb ik in Tilburg gewoond maar sinds 2011 woon ik samen met mijn vrouw Anouk, zoon Willem en dochter Cato weer in Moergestel. Dichtbij mijn ouders en broer Harm, die bij Olivier woont.

Moergestel, 1 januari 2018

Noud had vele gedaantes in ons dorp en daarbuiten: Schooldirecteur, Politicus, drijvende kracht achter de Heemkundekring, jaarlijkse herdenking oorlog bij Generaal Barber, Locoburgemeester, KBO bestuurder, een soort Ombudsman voor Jan en alleman en erg belangrijk, hij ook nog samen

Met Netty een gezin met 2 zonen. Hoe krijg je het allemaal in één leven gestopt?  Noud kon dat alles bijzonder goed. Kort samengevat een heel bijzonder dienstbaar leven.

Wij willen ons beperken tot de politieke kant, al raken wij misschien ook andere terreinen waarmee Noud verweven was.