Moergestel, 5 januari 2018

Op 5 januari heeft Algemeen Belang haar kieslijst en verkiezingsprogramma vastgesteld. Algemeen Belang heeft er voor gekozen om nieuwe namen van jonge leden hoog op de lijst te zetten. Bij de eerste tien kandidaten staan 5 nieuwe en jonge kandidaten.

Fractievoorzitter Jan Jonkers, staat op 1, huidig wethouder en kandidaat-wethouder Peter Smit staat op plek 2. De eerste nieuwe naam, Inge van Beers (29 jaar, Moergestel), staat op nummer 3. Huidig raadslid Harrie Marsé staat op nummer 4. Op nummer 5, 6 en 7 staan nog meer nieuwe namen. Joep de Ruiter (39 jaar, Moergestel), Frank van Helvoort (47 jaar, Oisterwijk) en Marieke Dujardin-Stork (43 jaar, Oisterwijk). Op nummer 8 staat huidig raadslid Eric ten Brink en op nummer 9 huidig commissielid Hannelie van Oers. De 10e plek is voor Marleen van Beckhoven (49 jaar, Oisterwijk).

Algemeen Belang heeft gekozen voor vernieuwing en verjonging voor de verkiezingen. Naast bovengenoemde kandidaten is Algemeen Belang er in geslaagd om 2 junior leden van 18 jaar aan te trekken. Op plek 14 staat Carmen Smit en op 15 staat Bregje Leermakers. Wil je de leden van de kieslijst beter leren kennen? Houd de website, Facebook en Twitter in de gaten; vanaf komende week zullen zij zich aan je voorstellen.

Verkiezingsprogramma

Naast de kieslijst is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Met haar programma maakt Algemeen Belang duidelijk dat zij er voor iedereen is in de gemeente Oisterwijk. Ruimte, veiligheid en sociaal zijn de drie kernwoorden uit haar programma. Op de website wordt het programma zo spoedig mogelijk gepubliceerd.

Algemeen Belang is de lokale én meest sociale partij voor iedereen binnen de gemeente Oisterwijk. Algemeen Belang is er dus voor jou!

We bepalen graag samen met jou de eigen lokale koers voor de komende jaren en we komen je graag tegen ergens in de gemeente Oisterwijk, dan gaan we het gesprek met je aan. We komen op voor de sociaal-kwetsbare inwoners én we streven naar een veilig en goed woon- en leefklimaat in alle kernen.

Algemeen Belang bevordert de samenhang en samenwerking tussen de kernen Heukelom, Moergestel en Oisterwijk met respect voor ieders eigenheid. We zijn een partij die een groen en duurzaam beleid voert en een partij die een degelijk, verantwoord financieel en efficiënt beleid voorstaat. We vinden dat economische vooruitgang het fundament is voor welzijn en welvaart. Algemeen Belang wil de grootste partij blijven én onze wethouder Peter Smit wil graag zijn werk in het college voortzetten.

Algemeen Belang heeft veel nieuwe én jonge leden aangetrokken. Alle leden en kandidaten gaan met veel lef, energie en vertrouwen de verkiezingen tegemoet. Hier hoort een nieuwe website en vernieuwd logo bij.

Wij zijn klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018, jij ook?