Alex van Assouw, geboren te Tilburg, getogen in Oisterwijk en inmiddels alweer meer dan 45 jaar inwoner van Haaren. Hij is getrouwd, heeft drie kinderen en is trotse opa van 4 kleinkinderen die het geluk hebben om al in Oisterwijk te wonen.

Het was even schrikken toen men, jaren geleden, te horen kreeg dat de gemeente Haaren bij Boxtel zou worden gevoegd. Met een aantal medestanders heeft Alex een actiegroep opgericht om Haaren bij Oisterwijk te krijgen. Al snel bleek dat de meeste inwoners van Haaren het met hem eens waren en jawel; na een paar jaar strijd moest het gemeentebestuur hun plannen wijzigen, werden onze dorpen opgesplitst en kwam Haaren bij de gemeente Oisterwijk. Het is belangrijk dat de gemeente Oisterwijk het Algemeen Belang van Haaren gaat vertegenwoordigen. Daarom heeft Alex zich aangesloten bij de politieke partij Algemeen Belang (AB).

Zaken waar Alex voor staat in Haaren zijn o.a.:

  • Een goede bestemming vinden voor Haarendael;
  • Respect hebben voor bestaande afspraken van de Noenes;
  • Het renoveren van ons gemeenschapshuis Den Domp;
  • De herontwikkeling van ons gemeentehuis;
  • Bouwen voor starters en senioren.

Dus vanaf nu voor Alex geen tonpraoten en sauwelen meer, maar serieus bouwen aan de toekomst van Haaren in de gemeente Oisterwijk. En verstand van bouwen, dat heeft Alex!

Inge M.J. van Beers en Alex van Assouw staan voor het algemeen belang van Haaren. 

Op 18 november 2023 mogen alle stemgerechtigde inwoners van Haaren, Oisterwijk, Moergestel en Heukelom naar de stembus. De gemeente Haaren bestaat vanaf 1 januari niet meer en de verschillende kernen sluiten zich aan bij omliggende gemeenten. Voor de inwoners van de kern Haaren volgt een logische samenvoeging met de gemeente Oisterwijk.

Als lijsttrekster van Algemeen Belang ben ik trots dat Haarenaar en grondlegger van de herindeling, Alex van Assouw, zich heeft aangesloten bij onze partij. Alex staat voor het algemeen belang van Haaren en samen werken we aan belangrijke thema’s zoals het gemeentehuis, Den Domp, de Noenes en huisvesting voor de inwoners van Haaren.

Wij staan open voor jouw ideeën om de kracht en schoonheid van Haaren te behouden en versterken. Neem contact met ons op via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Inge op 06-34037979.

Inge M.J. van Beers en Eric ten Brink tijdens de Week van de Verbinding in gesprek over Duurzaamheid.

Lokaal zijn er verschillende klimaatproblemen die de aandacht verdienen volgens Algemeen Belang. Tijdens de politieke dialoog in Tiliander is het gesprek gevoerd met verschillende partijen over duurzaamheid binnen onze gemeente. De duurzaamheidsagenda is een eerste stap in het verduurzamen van ons gemeente, maar er is meer nodig. Vooral meer kennis. Lokale break-out teams zouden ons kunnen adviseren over duurzaam beleid. Hierbij moet aandacht zijn voor de ecologische, sociale én economische balans. 

De gemeente Oisterwijk heeft een duurzaamheidsagenda waarin ambities en doelen staan geformuleerd om samen met diverse partners op te pakken. De gemeente kan dit niet alleen en heeft daarom samen met DEC een Koploperstafel geformeerd met vertegenwoordigers vanuit onderwijs, ondernemers en gemeente. Daarnaast is een continue verbinding en samenwerking met inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen, energiecoöperatie en andere betrokken partijen noodzakelijk. 

Inge M.J. van Beers en Marieke Dujardin-Stork blikken namens Algemeen Belang terug op enkele grote thema's van de huidige bestuursperiode. 

De verkiezingen komen er weer aan en inwoners zijn gewend dat ze geïnformeerd worden over doelen voor de komende jaren. Goede vooruitgang komt tot stand door stil te staan, terug te kijken en te delen wat we de afgelopen 2,5 jaar hebben gedaan. Voor een reportage PIT onderzoek gefilmd door LOVO hebben we dit gedaan op 5 thema's: veehouderij/geurverordening, woningbouw, verkeersveiligheid, cultuurcentra en jongerenparticipatie.

Inge M.J. van Beers zal namens Algemeen Belang lijsttrekster zijn voor de herindelingsverkiezingen op 18 november 2020. 
Inge is sinds december 2016 politiek actief voor Algemeen Belang en werd in maart 2018 gekozen tot raadslid. Tijdens haar raadsperiode is zij woordvoerster maatschappelijke zaken, AZC, betrokken bij de ontwikkeling van verschillende thema’s voor jeugd & jongeren en succesvol initiatiefneemster van Gemeente Oisterwijk als Regenbooggemeente. Ze is woonachtig in Moergestel en heeft een achtergrond in het onderwijs. Sinds januari is zij werkzaam als docente sociaal werk op het Summa College in Eindhoven. Daarvoor was zij 10 jaar werkzaam als maatschappijkunde docente op het voortgezet onderwijs in Valkenswaard.

Meer informatie over onze lijsttrekster lees je hier.