Moergestel, 21 april 2023

Afgelopen zaterdagavond werd de raadsfractie van Algemeen Belang onaangenaam verrast door het artikel in het Brabants Dagblad waarin Peter Smit aangeeft ambities te hebben om voor Forum voor Democratie (FvD) in het provinciebestuur te willen gaan. Dit heeft hij niet formeel kenbaar gemaakt aan de fractie. Wij nemen dit hoog op en nemen het hem zeer kwalijk dat hij hierover niet op formele wijze gecommuniceerd heeft. Wij hebben hem hier op aangesproken en de raadsfractie heeft inmiddels diverse spoedoverleggen gehad.

Ambitie Forum voor Democratie

Dat Peter Smit verder zou willen voor FvD is zijn persoonlijke keuze. De standpunten van FvD stroken op geen enkel punt met die van Algemeen Belang. Wij zijn een lokale politieke partij zonder provinciale en/of landelijke bindingen.

Kern Algemeen Belang

Wij komen op voor de sociaal-kwetsbare inwoners én we streven naar een veilig en goed woon- en leefklimaat in alle kernen. Algemeen Belang bevordert de samenhang en samenwerking tussen de kernen Heukelom, Moergestel en Oisterwijk met respect voor ieders eigenheid. We zijn een partij die een groen en duurzaam beleid voert en een partij die een degelijk, verantwoord financieel en efficiënt beleid voorstaat. We vinden dat economische vooruitgang het fundament is voor welzijn en welvaart.

Nieuwe wethouderskandidaat

Momenteel lopen er diverse gesprekken om te komen tot een invulling vanuit Algemeen Belang voor de vrijgekomen wethouderspositie. Over deze invulling hebben wij ook overleg met collega partijen. Op dit moment is hier nog geen duidelijkheid over. Wij informeren onze inwoners hier zo spoedig mogelijk over.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met onze raadsleden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website