2020 is een jaar dat de geschiedenisboeken in gaat. COVID-19 heeft iedereen op een bepaalde manier getroffen en de gevolgen daarvan zijn nog (groten)deels onduidelijk. Algemeen Belang vindt dat we daar samen het gesprek over moeten voeren, zodat we er goed mee om blijven gaan!

groepsfoto05x resize

We zitten er met z’n allen middenin en zijn er nog lang niet van af. Het is een hectische tijd die veel energie van ons allemaal vergt. De gemoederen lopen soms hoog op en de gevolgen van COVID-19 zijn voor veel mensen onvermijdelijk.

Top lokale zorg

De wijze waarop gezondheid en veiligheid in onze verzorgingstehuizen, woongroepen etc. wordt gewaarborgd is geweldig. Diverse andere sociale initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond om elkaar te helpen en te voorkomen dat mensen vereenzamen of fysieke en mentale klachten ontwikkelen. Algemeen Belang is trots op de zorg!

Lokale ondernemers

Ten tijden van corona moeten we ons verstand blijven gebruiken. De klappen die de lokale ondernemers moeten opvangen door COVID-19 zijn onvoorstelbaar. Algemeen Belang wil samen met de ondernemers, centrum- en buitengebiedmanager meedenken om, zodra de maatregelen dit weer toelaten, er weer snel bovenop te komen. Niet alleen voor de lokale ondernemer, maar voor alle inwoners van de gemeente.

Gemeenteraadsverkiezingen

Op 18 november zijn de verkiezingen, omdat Haaren als kern bij de gemeente Oisterwijk komt. COVID-19 zal haar stempel ook zeker drukken op de verkiezingen. Vragen over veiligheid en gevoelens van angst om te stemmen vanwege het coronavirus, bereiken ons dagelijks via onze achterban.

COVID-19 opsteker

Algemeen Belang wil iedereen graag een hart onder de riem steken. De gemeente heeft enerzijds uitmuntend werk geleverd in de voorbereiding. Anderzijds is het voor ons belangrijk dat de inwoners hun verantwoordelijkheid nemen.

  • Blijf thuis bij klachten en machtig iemand om namens jou te stemmen;
  • Als je gaat stemmen, houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • Draag, als dit mogelijk is, een mondkapje;
  • Desinfecteer je handen voordat je gaat stemmen.

Laten we allemaal ons verstand gebruiken en samen zorgen voor een veilige verkiezingsdag!

Toekomst

Algemeen Belang zet de mens centraal en is betrokken bij de mensen uit de gemeenschap. Het is zaak om mensen in gezonde tijden weer zo snel mogelijk bij elkaar te brengen en de financiële klap van COVID-19 op te vangen. Daarom wil Algemeen Belang nu aan de digitale tafel met betrokkenen om samen scenario’s te bespreken voor de toekomst die komen gaat.

Wil jij meedenken over de toekomst van onze gemeente na COVID-19 of over andere zaken? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over Algemeen Belang lees je op onze website www.algemeen-belang-oisterwijk.nl.