Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en in 2021 ook Haaren kent een mooie infrastructuur voor zowel binnen als buiten de bebouwde kom. We hebben hiermee te maken met heel veel verschillende soorten verkeersdeelnemers. Oud, jong, automobilist of fietstoerist het maakt niet uit. Algemeen Belang pleit er voor de dorpskernen voor iedereen op een goede en veilige manier open te houden. 

Als de doorstroom van het autoverkeer op termijn verbeterd wordt op onze hoofdwegen, is het natuurlijk wel goed om zwaar verkeer zoals landbouwmachines, grote vrachtwagens met opleggers en sluipverkeer te weren uit de kernen. Dat zal het centrum van Moergestel ook een stuk veiliger en aangenamer maken!

Baerdijk

Al ruim 20 jaar is de Baerdijk een terugkerend probleem. Het gaat dan om de oversteekplaats van de (brom-)fietsers. Gortie Bekkers, onze nummer 5 van de kieslijst, ging er een kleine twintig minuten staan om de situatie te observeren. Die twintig minuten had hij niet nodig, want na een paar minuten had hij al een leuke collectie voor Blik op de weg. Met credits voor alle soorten verkeersdeelnemers. Kortom, zoals we al wisten een zeer gevaarlijk punt. 

Een tijd terug zijn er liefkozende verkeersborden geplaatst met de slogan: ´ik kijk naar jou, kijk jij naar mij?´ Zo'n bewustwordingscampagne is best oke, maar kijkend naar de situatie vreest AB dat het gewenste effect van de campagne niet bereikt wordt. Daarom pleit AB voor een meer drastische ingreep, namelijk stoplichten. Hierdoor kan iedereen veilig oversteken en komt er eindelijk een einde aan de onveilige verkeerschaos. 

Tijd voor actie! 

Baerdijk Gortie resize