Moergestel, 4 juni 2018

In de Nieuwsklok van 30 mei 2018 stond een treffend stuk over "De Week van de Jonge Mantelzorger". Een week die vandaag begint en waar vooral wordt ingezet op bewustwording. Vandaar dat o.a. Contour de Twern de campagne 'Ik Zorg, Ik Zorg, Wat Jij Niet Ziet' heeft gelanceerd. Namens Algemeen Belang geeft raadslid Inge van Beers graag onze visie op dit thema, want wij zijn van mening dat onze 'onzichtbare' jonge mantelzorgers een gezicht moeten krijgen.

Als laatste wil Algemeen Belang de kracht van mantelzorgers in onze gemeente sterker naar voren laten komen. Daarom dienen wij een voorstel in om de waardering van alle mantelzorgers specifieker te maken. Wij willen ons hard maken voor o.a. een Mantelzorgersprijs. Vergelijkbaar met de vrijwilligersprijs binnen de gemeente.

Uiteraard vinden wij het belangrijk dat het beleid rondom mantelzorgers binnen onze gemeente samen met hen wordt opgesteld. Ken jij of ben jij een (jonge) mantelzorger en wil je graag hierover meedenken? Neem dan contact op via Facebook: Algemeen Belang, Twitter: @Algemeen_Belang, Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06-34037979.