Oisterwijk, 29 maart 2018

Gisteren afscheid van de raad van periode '14-'18, vandaag de installatie van de nieuwe raad. Voor Algemeen Belang is er één nieuw gezicht, Inge van Beers, en drie bekende gezichten, Jan Jonkers, Peter Smit en Harrie Marsé, die plaats nemen in de raad van de gemeente Oisterwijk. Inge van Beers (29 jaar) neemt voor het eerst plaats op een zetel als volksvertegenwoordiger voor de inwoners van Oisterwijk, Moergestel en Heukelom.

Haar politieke belangstelling komt voort uit haar werk als docente maatschappijleer. Inge is jong, gedreven en heeft een brede kijk op onze gemeenschap. Ze heeft uitgesproken zich speciaal te willen inzetten voor onze jeugd en jongeren. Woningen, cultuur, vrijetijdsbesteding en de plekken waar dit mogelijk gemaakt kan worden zijn daarbij speerpunten.

Als starter op de woningmarkt heeft zij ervaren hoe moeilijk het is om een betaalbare woning te vinden in Moergestel. Deze ervaring zal ze gebruiken om meer betaalbare woonprojecten in de kernen van onze gemeente te realiseren. Daarnaast hoort ze oudere mensen regelmatig zeggen dat vroeger alles beter was. Dit is niet altijd zo, maar wat betreft cultuur en vrijetijdsbesteding vindt ze dat er punten ter verbetering zijn. Momenteel is er te weinig aanbod voor onze jeugd en jongeren. Inge wil graag samen met alle betrokkenen hier oplossingen voor bedenken. Ter afsluiting, mag worden gezegd dat ze houdt van Moergestel en Oisterwijk om de Brabantse gezelligheid met de winkels, de terrasjes, het dorpse karakter, de sociale samenhang, de vele sport- en onderwijsmogelijkheden en uiteraard de natuur. Ze heeft zin in dit nieuwe avontuur!

Algemeen Belang is dan ook blij dat zij zich vol energie voor onze gemeente gaat inzetten en wenst haar veel succes.