Oisterwijk, 28 maart 2018

Vandaag is er in de Raad afscheid genomen van vier raadsleden van Algemeen Belang. Dit zijn Evelien Roborgh-Janssen, Eric ten Brink, Martien Matthijsen en Ruud van de Ven. Alle vier hebben zij op geheel eigen wijze vorm gegeven aan hun taak als raadlid. Algemeen Belang is de vertrekkende leden veel dank verschuldigd voor wat zij de partij en de gemeenschap hebben geleverd. In eigen kring zullen wij nog uitgebreid stil staan bij dit afscheid.

Evelien Roborgh-Janssen heeft drie termijnen in de raad gezeten met bijzondere aandacht voor Inwonerszaken. Van de commissie Inwonerszaken was zij ook een periode voorzitter. Evelien was het juridische en morele kompas van onze fractie met een enorme toewijding  en aandacht voor haar omgeving.

Eric ten Brink  heeft één termijn in de raad gezeten en was voorzitter van de commissie ruimtelijke zaken. Zijn grote dossierkennis en brede blikveld maakten hem tot een raadslid met overtuigende zeggingskracht.

Martien Matthijssen maakte ruim drie termijnen deel uit van de raad vanaf. Naast raadslid is hij ook 4 jaar wethouder geweest. Zijn kennis van Oisterwijk maakte hem tot een wandelende encyclopedie die elk ruimtelijke vraagstuk tot in de kleinste details kon doorgronden. Zijn debatbijdragen waren stoer, duidelijk, zakelijk en direct.

Ruud van de Ven is gedurende drie termijnen de fractieleider van Algemeen Belang geweest. Zijn verdiensten zijn dan ook enorm. Zijn debatbijdragen waren scherp en steeds gericht op het beste voor het algemeen belang van burgers en groepen van burgers. Het fractieleiderschap heeft hij een half jaar geleden overgedragen. Deze stap was niet gemakkelijk, zo hebben wij helaas ervaren. Overtuigd van zijn standpunten heeft hij de afgelopen maanden ondermeer forse kritiek op de eigen fractie gehad.