Michel doezel

 

 

Op 9 augustus jl. overleed ons bestuurslid Michel van Zandbeek op 56 jarige leeftijd. Hij was actief en betrokken lid van Algemeen Belang vanaf 2014.

 

Met trots denken wij terug aan Michel, die altijd positief in het leven stond totdat zijn lichaam hem te erg in de steek liet.

 

In 2014 werd Michel lid van Algemeen Belang, waarna hij in 2016 werd geïnstalleerd als commissielid Ruimtelijke Zaken. Vanaf 2017 was hij lid van het bestuur.

Michel hield van de dorpspolitiek, wist inhoudelijk veel over Oisterwijk en zijn inwoners.

Hij was niet op z'n mondje gevallen en zei altijd recht door zee wat hij er van vond. In het begin heeft Michel zich o.a. ingezet voor het Natuurtheater. Hij ging op pad om de toegankelijkheid, veiligheid en bewegwijzering van het Natuurtheater te laten verbeteren.

(zie: https://www.algemeen-belang-oisterwijk.nl/89-verder-bouwen-aan-een-parel-in-de-natuur)

Naast zijn inhoudelijke bijdragen aan de dossiers, ontwikkelde hij zich in coronatijd tot technisch voorzitter van de fractievergadering. Online vergaderen vond hij verschrikkelijk. We zullen ook nooit vergeten, dat hij bij een online vergadering gewoon offline ging. Dat was niks voor hem, dat ... online gedoe. Toen super irritant, maar zo 100% Michel.

Tekenend voor Michel was ook, dat hij altijd oog voor ieder ander had en zijn eigen sores altijd bagatelliseerde. In materieel opzicht vroeg hij nooit iets voor zich zelf en zelden hoe hij iets aan moest pakken om beter te kunnen functioneren.

Michel, een heerlijke vent, waarbij letterlijk alles in het leven hem zo'n beetje tegen zat.

De manier waarop hij zich heeft ingezet  voor de samenleving, zijn puurheid, eerlijkheid, humor en gave om open te staan voor iedereen is inspirerend voor velen.


In 2017 werd hij lid van het bestuur met portefeuille public relations Daar waren we blij mee. Michel wist veel van de actuele problemen en speelde daarop in. In campagnetijd was Michel erg actief, zelfs toen hij in het ETZ lag, strooide hij adviezen.

prijsuitreiking door Frans van Iersel website 600px lange zijde 25 2

Al jaren doet Algemeen Belang mee aan het Petanque toernooi, dat jaarlijks in augustus gehouden wordt. Alle politieke partijen doen daar aan mee. Eerst op de Lind, maar sinds 5 jaar op het terrein van de Petanqueclub. Michel deed in 2019 voor het eerst mee samen met Eric ten Brink. In 2020 deed hij weer mee, met Marieke Dujardin deze keer, en ze werden vierde. Het was echter zijn droom om 1e te worden en die beker binnen te slepen. Dus… in 2021 weer mee gedaan samen met Marieke Dujardin én de droom kwam uit. IJzersterk haalden ze samen die beker binnen.

Op 1 augustus 2024 mochten wij onze waardering uiten voor alles wat Michel deed voor onze partij. Het was ons een eer Michel tot erelid van Algemeen Belang te benoemen.

Michel Erelid klein

 

Michel bedankt voor alles, rust zacht.

Wij wensen Karin, Bo & Roy, Evy & Tommie veel sterkte toe met vele mooie herinneringen aan deze bijzondere man.