Afgelopen week, midden in het zomerreces, kregen we te horen dat de chloorbaden van het Staalbergven dit seizoen gesloten blijven. Onverwacht, omdat eerder de verwachting werd gewekt, dat het lek boven water was, gerepareerd kon worden, waarna de chloorbaden weer open zouden gaan.

Chloorbaden blijven dicht

Vooral de motieven voor dit besluit, of liever gezegd het voortdurend opduikelen van nieuwe motieven, roept bij Algemeen Belang vraagtekens op. Ook lijken er andere, niet genoemde argumenten meegespeeld te hebben.

Welke rol speelden personeelstekorten? Welke afspraken werden gemaakt met Natuurmonumenten, waarvan zij via de media communiceerden dat de Gemeente zich daar wel aan moest houden? Algemeen Belang wil nu transparantie en openheid in dit dossier. Om die transparantie te bereiken heeft Algemeen Belang een enorm aantal vragen gesteld aan Burgemeester en Wethouders. “De onderste steen moet nu boven komen”, aldus fractieleider Inge van Beers.

Het is nu een grote bende

Ons raadslid Alex van Assouw ging persoonlijk poolshoogte nemen hoe het natuurbad er bij lag en schrok zich een hoedje. “Om je kapot te schamen” zegt van Assouw. “De nooduitgang is helemaal dichtgegroeid, grote gaten in de rieten kap, zeilen gespannen over het dak waar het riet al niet meer te repareren is, de kantine gesloten en geen tafeltjes en stoeltjes op het terras, overal hekwerk om diverse ingangen af te zetten, enz.  Het is echt een afgang voor ons mooie natuurbad van Oisterwijk”. Wij zien in dit slechte onderhoud nóg een indicatie dat de toekomst van ’t Staal nog helemaal niet zo zeker is.

Toekomst van ‘t Staal

De vragen zijn niet alleen gericht op de recente gebeurtenissen, maar ook op de toekomst van het Staalbergven. Ook deze toekomst kwam mogelijk op losse schroeven te staan. Algemeen Belang blijft onverkort van mening dat het Staalbergven, zowel het ven als de baden, open moet blijven op een duurzame wijze. AB gaat daarbij geen enkele optie uit de weg. Te denken valt aan uitbesteding van reparatie en/of aanleg van baden, commerciële exploitatie en toepassing van nieuwe, chloorvrije technieken.

Wil je net als AB de onderste steen boven hebben over het Staalbergven en alles op alles zetten om in 2023 wel volledig te kunnen genieten van alle faciliteiten op ’t Staal? Kijk dan voor meer informatie op onze website www.algemeen-belang-oisterwijk.nl of neem contact op met de raadsleden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle vragen die namens AB zijn ingediend:

StaalbergvenAB.pdf