Oisterwijk 25 mei 2024

Algemeen Belang heeft mondeling antwoord gekregen op de gestelde vragen van twee weken geleden over het al dan niet snel openen van het openluchtbad Staalbergven.

Volgens wethouder Dion Dankers is het in de bodem aangetroffen chloor afkomstig uit een bufferbak. Dat de leidingen lekken is onwaarschijnlijk.     De Gemeente stelt nu voor om op korte termijn de bufferbak te maken, vervolgens het zwembad schoon te maken en de chloorbaden te vullen. Daar is ongeveer 5 weken tijd voor nodig. Zo zou er dan nog deze zomer niet alleen gezwommen kunnen worden in het ven, maar ook in de chloorbaden.

Tot nu toe gaat Natuurmonumenten akkoord met een beperkt bezoekersaantal, waarbij alleen gezwommen kan worden in het ven. Om het chloor bad ook weer te kunnen openen is uiteraard nog de medewerking van Natuurmonumenten vereist. Nog deze week verschijnt waarschijnlijk het rapport van de Omgevingsdienst Midden- en West Brabant (OMWB), waarna Natuurmonumenten en gemeente Oisterwijk een beslissing kunnen nemen. Dan wordt ook duidelijk of er dit seizoen in het chloor bad gezwommen kan worden of niet.

Algemeen Belang dringt er dan ook bij Gemeente en Natuurmonumenten op aan om alles in het werk te stellen dat er op korte termijn weer gezwommen kan worden in het volledige openlucht bad.

Toekomst Staalbergven

Verder overleggen Gemeente en Natuurmonumenten nog over het Staalbergven op lange termijn. In ieder geval zijn grote investeringen nodig om het bad op lange termijn goed en milieuvriendelijk te kunnen exploiteren. Voor de Gemeente is het daarom van belang een langlopende overeenkomst te sluiten. Uiteraard blijft Algemeen Belang het verloop van deze onderhandelingen nauwgezet volgen.

Vragen over het Staalbergven? Neem contact op met de fractievoorzitter van Algemeen Belang: Inge van Beers (bel 06 34 03 79 79 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.