Oisterwijk 5 december - Opnieuw heeft Algemeen Belang raadslid ten Brink gevraagd naar de toestand van de ventilatie op de Oisterwijkse scholen. Het eerdere antwoord van het College, dat de ventilatie op de scholen voldoet aan de voorwaarden van het bouwbesluit stelt Algemeen Belang niet tevreden.

Ten Brink: “het is duidelijk dat het covid virus in grote mate verspreid wordt via de (ongevaccineerde) kinderen, die het virus vaak op school oplopen. In de toekomst zullen nieuwe, steeds besmettelijkere virusvariaties de kop op steken. Als wij dan de scholen zo lang mogelijk open willen houden, zullen we het virus met alle mogelijke middelen moeten bestrijden”.

Tijd voor maatregelen
Regeren is vooruitzien, dus is het nu hoog tijd om te handelen volgens AB. Zij roept het College op om de scholen te voorzien van alle technische hulpmiddelen, waaronder een optimale ventilatie, die nodig zijn om het virus te bestrijden. “Voor ons is dat een maatschappelijke verplichting” zegt ten Brink.

De Gemeente blijft echter achter, door te wijzen op de verantwoordelijkheid van de schoolstichtingen zelf. In de plaats daarvan kan het College samenwerken met de scholen of de scholen stimuleren maatregelen te nemen. Algemeen belang pleit er voor om hiervoor Corona gelden in te zetten.

Neem voor meer informatie over een gezonde leefomgeving of andere onderwerpen contact op met Algemeen Belang via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.