Oisterwijk 9 oktober - Op 2 oktober overleed Jan Slaghuis, lid Algemeen Belang vanaf 1997 -2021, en actief tot het laatste moment.

Wij zijn enorm geschrokken van het plotselinge overlijden van Jan.
Een week tevoren hebben we samen met hem nog genoten van onze jaarlijkse AB-dag, welke Jan mede georganiseerd had.

Jan was door zijn veelzijdigheid en specialiteiten een belangrijke persoon voor Algemeen Belang.

Afkomstig uit Almelo en opgeleid als register-accountant verhuisde Jan en zijn gezin begin jaren ‘70 naar Oisterwijk, en ging hij aan de slag bij een organisatie voor ontwikkelingssamenwerking in Tilburg. Kort nadat Algemeen Belang na de gemeentelijke herindeling in 1996 werd opgericht, is Jan in 1997 lid geworden. Van 1999 tot 2002 was Jan voorzitter van het bestuur van Algemeen Belang, en daarna is hij ook nog een aantal maal ingevallen als interim-voorzitter als daartoe op hem een beroep gedaan werd.

Namens Algemeen Belang was Jan van 1997 tot 2014 commissielid Algemene Zaken, en konden we gebruik maken van zijn financiële kennis, ervaring en visie, waarbij hij ernstige zaken altijd  vriendelijk wist te verpakken. Ook was hij in 2014 voorzitter van het verkiezingscomité, en heeft hij twee keer als informateur zijn bijdrage geleverd aan het tot stand komen van een nieuwe coalitie in Oisterwijk. Daarnaast vervulde hij andere maatschappelijke functies. Zo was hij onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van Leijstromen, en is hij in totaal 17 jaar voorzitter geweest van het bestuur van de Krekul in Oisterwijk (van 1973-1978 en later van 1996 – 2007). Voor al deze werkzaamheden mocht hij een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Nadat hij gestopt was als commissielid bleef hij voor velen een welkom klankbord. Als een van de ’wijze mannen’ van Algemeen Belang, was hij rustig, evenwichtig en behulpzaam voor eenieder die daarom vroeg. Met zijn overlijden ontstaat er een grote leegte.

Wij wensen zijn vrouw Hetty, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe met dit verlies.

Bestuur en leden Algemeen Belang