Oisterwijk, 4 juni 2021 - Politiek Oisterwijk liep op 3 juni j.l. weer uit naar de Tiliander voor de raadsvergadering. Tijdens deze vergadering werden verschillende onderwerpen besproken waarover wij graag het AB-geluid delen.

Pluimveehouderij

Tijdens de vergadering ontvouwde zich voor D66 en PrO een 'dilemma' m.b.t. de pluimveehouderij. Voor AB onbegrijpelijk, want deze ondernemer heeft zijn zaken goed op orde. Het plan zit goed in elkaar, voldoet aan de wettelijke normen voor natuur en milieu, door een wijziging in de bedrijfsvoering realiseert de ondernemer in principe een afname van het aantal dieren en het gevolg van die afname is ook nog dat de ammoniakemissie omlaag gaat. Allemaal redenen voor AB om de ondernemer te steunen in zijn plannen, want een mooi buitengebied is een buitengebied waren ondernemers, natuur, recreatie en toerisme hand in hand gaan.

Startnotities milieustraat

Opnieuw werd duidelijk dat de milieustraat in Oisterwijk een doorn in het oog is van alle raadsleden. Het positieve daaraan is dat AB inschat dat het doel om afval te verminderen behaald wordt, want iedereen die nu met zijn afval bij de Veldweg in Oisterwijk komt, wil het liefste meteen rechtsomkeer maken. Dat hebben onze inwoners van Haaren toch echt veel beter geregeld. Je zou denken dat met de blauwdrukken van Haaren in de hand het probleem rondom de milieustraat in Oisterwijk snel is opgelost. Niks blijkt minder waar.

Het college hevelt ruim €1 ton over van ‘herinrichting milieustraat’ naar ‘toekomstbestendige milieustraat’ om o.a. te laten onderzoeken (+- €75.000) hoe én waar de toekomst van de milieustraat Oisterwijk er het beste uit kan zien. Tja, we klappen er wat geld tegen aan en de toekomst van de milieustraat zou er beter van worden. De poging van AB, samen met PGB, om dit bedrag naar beneden bij te stellen, mislukte.

Ben jij net zo nieuwsgierig als AB hoe het afloopt met de milieustraat? Of wil je meedenken over andere onderwerpen zoals de energietransitie, duurzaamheid, het buitengebied, sociaal domein, bouwen of iets anders? Neem contact op met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.