Oisterwijk 8 februari - Afgelopen week was het helaas weer raak! Twee aanrijdingen met letselschade op het kruispunt van het Stroomdalpad en de Baerdijk. Twee actuele ongevallen die zich aansluiten aan de ellenlange lijst van incidenten op het kruispunt. Voor Algemeen Belang is en was de maat vol, daarom dringen wij aan op een snelle plaatsing van stoplichten.
 

𝐖𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐬𝐭𝐨𝐩𝐥𝐢𝐜𝐡𝐭𝐞𝐧

In de loop van de tijd zijn vele maatregelen genomen om het aantal ongevallen op dit horror kruispunt te verminderen, helaas zonder resultaat.
 
De huidige situatie zoals we die kennen met stopborden in combinatie met de -haast onleesbare- bewustwordingsborden blijkt niet voldoende te werken. Wij willen daarom, ter bescherming van het fietsverkeer en ter voorkoming van verdere ongelukken, dat het verkeer geregeld gaat worden met stoplichten, duidelijker kan niet. Stoplichten werken ideaal op complexe en drukke verkeerspunten, zoals ook te zien is aan de Moergestelseweg.
 
𝐒𝐭𝐫𝐚𝐚𝐭𝐯𝐞𝐫𝐥𝐢𝐜𝐡𝐭𝐢𝐧𝐠
Wat ook een punt van aandacht is, is de huidige verlichting. De huidige straatverlichting is onvoldoende, maar als een fietser s`avonds geen of slechte verlichting voert, is hij voor een automobilist ook haast niet te zien. Daarom kiezen wij voor LED-straatverlichting. Een lichtbron die meer lichtopbrengst biedt, zeer duurzaam is dus daarmee beter is voor het milieu. Tevens is LED- straatverlichting zeer interessant naar de toekomst toe voor onze gehele gemeente.
 
𝐏𝐫𝐨𝐜𝐞𝐝𝐮𝐫𝐞
Algemeen Belang maakte van de veiligheid van dit kruispunt al een punt bij de verkiezingen. Dus wat ons betreft worden de stoplichten op zo kort mogelijke termijn geplaatst. Wij doen een dringend beroep op de andere partijen in de raad ons daarbij te steunen. Wij zullen daarom op zo kort mogelijke termijn een motie indienen. Met hun steun kunnen partijen dan aangeven ook een streep te willen zetten onder de lange serie ongevallen.
Gortie Bekkers
Commissielid
 
Gortie Baerdijk resize