Eric ten Brink, 63 jaar en woonachtend geweest in Brussel, in de buurt van Parijs en sinds 1966 in het mooie Oisterwijk. Hij is getrouwd met Yvonne en blij om in deze mooie gemeente te wonen. Tijdens zijn werkende leven is hij altijd werkzaam geweest in de bouw. Eric is commissielid en voorzitter geweest voor ruimtelijke zaken. Momenteel is hij wethouder ruimtelijke ordening en duurzaamheid.

Dat er meer gebouwd wordt, maar dat zegt iedereen. Er wordt nog steeds te weinig gebouwd dat kon Eric, als wethouder, niet oplossen in een halfjaar. Hij heeft wel diverse projecten gereed gemaakt om te starten, want hij wil laten bouwen wat nodig is. Eric vindt het belangrijk om gemengd te bouwen dus goedkoop, middelduur maar ook luxe woningen. Voor starters, gezinnen en ouderen. Hij benadrukt graag het belang van luxe woningen, want door dat soort woningen kun je de goedkope woningen betaalbaar houden.

Als het aan Eric ligt blijven we niet steeds praten over woningbouw, maar maken we plannen en pakken we door om daadwerkelijk te bouwen. Voorbeeld hiervan zijn Oostelvoortjes in Moergestel. In de nieuwe kern Haaren moet ook worden gebouwd zodat de leefbaarheid in alle dorpen behouden blijft.

Naast gemengd bouwen is het buitengebied leefbaar houden en ontwikkelen samen met de bewoners een belangrijks thema voor Eric. Juist samen met de inwoners afspraken maken en het buitengebied ontwikkelen past bij Eric. Hij heeft zich aangesloten bij Algemeen Belang, omdat hij bij ons een politiek actieve houding herkent. Niet alleen luisteren en praten, maar ook daadwerkelijk werken aan de omgeving om de gemeente een beetje mooier te maken. Zijn principe past daar heel mooi in: "Het kan, mits..." en "Het kan niet, omdat...".

Eric is onze nummer 2 op de kieslijst en kijkt er naar uit om de komende 5 jaar zich keihard voor de inwoners in te zetten.