Moergestel, 12 oktober 2020

Algemeen Belang is een partij die een degelijk, verantwoord financieel en efficiĆ«nt beleid voorstaat. We vinden dat economische vooruitgang het fundament is voor welzijn en welvaart. Het is voor AB onacceptabel dat de onroerendezaakbelasting (OZB) weer met 10% wordt verhoogd.

Een financieel gezonde gemeente wordt volgens het huidige college bereikt door de OZB weer met 10% te verhogen. Dit betekent dat huiseigenaren voor het tweede jaar op rij 10% meer belasting moeten betalen. Dit levert de gemeente bijna een half miljoen euro op. Onderaan de streep verwacht het college echter een positief resultaat van 1,8 miljoen over te houden.

Geen OZB verhoging

De opbrengst van de OZB verhoging is niet nodig voor een positief resultaat. Zonder de OZB verhoging, hebben we nog steeds een positief resultaat van ruim 1 miljoen euro. Waarom kiest het college dan toch om geld te generen over de rug van inwoners? De inwoners verdienen altijd een degelijk en verantwoord financieel beleid. Voor Algemeen Belang is het daarom duidelijk, geen OZB verhoging. Dit jaar niet en na de verkiezingen ook niet.