Alex van Assouw, geboren te Tilburg, getogen in Oisterwijk en inmiddels alweer meer dan 45 jaar inwoner van Haaren. Hij is getrouwd, heeft drie kinderen en is trotse opa van 4 kleinkinderen die het geluk hebben om al in Oisterwijk te wonen.

Het was even schrikken toen men, jaren geleden, te horen kreeg dat de gemeente Haaren bij Boxtel zou worden gevoegd. Met een aantal medestanders heeft Alex een actiegroep opgericht om Haaren bij Oisterwijk te krijgen. Al snel bleek dat de meeste inwoners van Haaren het met hem eens waren en jawel; na een paar jaar strijd moest het gemeentebestuur hun plannen wijzigen, werden onze dorpen opgesplitst en kwam Haaren bij de gemeente Oisterwijk. Het is belangrijk dat de gemeente Oisterwijk het Algemeen Belang van Haaren gaat vertegenwoordigen. Daarom heeft Alex zich aangesloten bij de politieke partij Algemeen Belang (AB).

Zaken waar Alex voor staat in Haaren zijn o.a.:

  • Een goede bestemming vinden voor Haarendael;
  • Respect hebben voor bestaande afspraken van de Noenes;
  • Het renoveren van ons gemeenschapshuis Den Domp;
  • De herontwikkeling van ons gemeentehuis;
  • Bouwen voor starters en senioren.

Dus vanaf nu voor Alex geen tonpraoten en sauwelen meer, maar serieus bouwen aan de toekomst van Haaren in de gemeente Oisterwijk. En verstand van bouwen, dat heeft Alex!