Moergestel, 29 september 2023

Er nadrukkelijk zijn, als de mensen je nodig hebben. Je betrokken weten bij de mensen uit je gemeenschap, uit alle kernen die wij graag als eenheid zien. De mens centraal zetten en samen werken aan een (nog) betere leefomgeving. Dat is de basis waar Algemeen Belang voor staat. Samen met de andere politieke partijen hebben we daarom de ambitie uitgesproken om de inwoners nog meer centraal te zetten. Inwoners, ondernemers, organisaties, partners en andere betrokkenen hebben namelijk een belangrijke rol in onze besluitvorming. De besluiten die wij nemen raken hen.

Om hier, ten opzichte van de vorige bestuursperiode, verbetering in te realiseren hebben we met elkaar een zoektocht doorlopen om de inwoners nog meer centraal te zetten in de politieke besluitvorming. Deze zoektocht wordt donderdag 1 oktober tijdens de raadsvergadering afgerond met het aannemen van het nieuwe vergadermodel.

Algemeen Belang is trots dat we vanuit de pilotfase samen doorontwikkeld hebben naar een definitief plan waarin inwoners op ieder gewenst moment hun mening kunnen uitspreken. Bij veel onderwerpen is die mening ook heel zinvol gebleken. Denk dan aan bv. het AZC, woningbouw en jongerenparticipatie.

Natuurlijk is het ook mogelijk om contact op te nemen over thema’s die niet op dat moment op de politieke agenda staan. Wij horen, zien en werken graag samen voor een (nog) betere leefomgeving. Laat je ons weten wat jij belangrijk vindt? Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Inge M.J. van Beers (raadslid en lijsttrekster) op 06-34037979.