Oisterwijk, 31 maart 2020

Deze situatie raakt ons allemaal. Wij zijn trots! Trots, misschien een vreemd woord in deze situatie maar dat zijn we toch echt. Trots op jou als Oisterwijker, Moergestelnaar, Heukelommer of Haarenaar, omdat we zien dat iedereen een steentje bij wil dragen. Samen kunnen we het virus proberen geen kans te geven zich nog verder te verspreiden en we zien dat iedereen zich hieraan probeert te houden. (Bijna) iedereen is gedupeerd, hoe kunnen we elkaar nu echt helpen?

Een oproep van een huisarts ging ons echt aan het hart, zij komt bij de mensen thuis en ziet de meest schrijdende gevallen. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Onze ouderen die voor elkaar moeten zorgen of eenzaam zijn. De hulpeloze en machteloze blik in hun ogen, echt hartverscheurend!
  • Gezinnen waarvan de kinderen nu ook thuis zitten en geen middelen hebben zoals computers of telefoons, maar ook niet de mogelijkheid hebben om hun kinderen te helpen met school vanwege de taal of laaggeletterdheid.
  • Mensen die hun baan zijn kwijt geraakt en het niet meer weten hoe zij de ballen in de lucht moeten houden.
  • Ondernemers die hun zaak moeten sluiten of opdrachten die worden uitgesteld of zelfs ingetrokken, mensen moeten ontslaan en zelfs hun levenswerk in gevaar zien komen.

We zijn allemaal mensen, het raakt ons allemaal. Probeer er voor elkaar te zijn, waakzaam te zijn, samen te zoeken naar oplossingen, probeer fit te zijn en te blijven. Wij zijn trots op jullie, op onze gemeente met zijn vele initiatieven, op ons college en vooral op de mensen in de zorg en de vele vrijwilligers waar er ieder dag meer van bijkomen. Het is een hele uitdaging om de verspreiding te voorkomen én er toch voor elkaar te  kunnen zijn. Dat doen we goed, met z’n allen. Dat maakt ons trots.