Moergestel, 15 oktober 2019

Al jarenlang is de leefbaarheid van Moergestel onder de maat. Dit merken we aan het winkelbestand dat terugloopt, ledenaantallen van verenigingen die teruglopen en jongeren en jonge gezinnen die geen woning kunnen vinden en genoodzaakt zijn om buiten het dorp te gaan wonen. Voor Algemeen Belang is dit onacceptabel. Wij zijn daarom dolblij met de nieuwe woningbouwprogrammering en woonagenda 2019-2028.

In de nieuwe plannen krijgt Moergestel een extra impuls van 20%. Belangrijk punt voor ons is dat deze woningen niet alleen worden gebouwd voor de ouderen, maar juist ook voor jongeren en jonge gezinnen.

Op basis van het plan lijkt de gemeente Oisterwijk eindelijk door te hebben dat ze verder moeten kijken dan alleen de inbreidingslocaties. De tijd dat er op bestaande locaties gebouwd kon worden, is voorbij. Algemeen Belang is content met het feit dat er nu ook gekeken wordt naar uitbreidingslocaties zoals Camping de Bosfazant (met Nieuwenhof), Oostelvoortjes II en Scheerman Zuid. Algemeen Belang vindt dat er tempo moet worden gemaakt met het in kaart brengen van alle beschikbare locaties.

Los van deze positieve ontwikkeling op het gebied van wonen is het voor Algemeen Belang belangrijk dat er aandacht is voor de inzet van extra mensen en middelen om een snelle realisatie te kunnen garanderen. Tot slot is het belangrijk dat we bij de provincie goede kwaliteit plannen presenteren. Bij een positieve beoordeling door de provincie is uitbreiding toegestaan en kunnen we nog meer, beter én sneller de vraag naar woningen invullen en daarmee de leefbaarheid van Moergestel naar een hoger niveau tillen.

Wil je meedenken over de woningbouw of leefbaarheid in Moergestel? Neem dan contact op met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..