Moergestel, 18 juni 2019

Op de afgelopen raadsvergadering, met op de agenda de perspectiefnota 2020-2023, heeft Algemeen Belang haar speerpunten woningbouw, verkeersveiligheid  en jongeren nadrukkelijk aan de orde gesteld met duidelijke resultaten.

Woningbouw

Met onze motie “Helicopterview” krijgt het college de opdracht vóór 1-1-2024 een overzicht te geven van de procedures en processen bij alle potentiele en bekende bouwlocaties in de gemeente. De motie werd unaniem aangenomen. Nu krijgen we dan ook een transparante planning van de broodnodige woningbouw. De gebiedsvisie Moergestel Oost werd met onze motie uitvoerig besproken. De gebiedsvisie vóór 1-4-2023 in de raad brengen, haalde het niet. Het college had terecht meer tijd nodig om de inwoners van Moergestel bij dit plan te betrekken.

Verkeersveiligheid in Oisterwijk en Moergestel

In Oisterwijk vraagt Algemeen Belang wederom aandacht voor de realisatie van een rotonde op de verkeersonveilige kruising Heusdensebaan en Sprendlingenstraat. De bewoners van de Peperstraat en Johan Lenarthstraat wachten al anderhalf jaar op de uitvoering van de voorgestelde verkeersplannen. Het college zegt toe om zo snel mogelijk met een overzicht te komen welke verkeersituaties in de gemeente Oisterwijk wanneer worden aangepakt.

Het college gaat onderzoek doen naar de verkeersveiligheid in het centrum van Moergestel, waarin tenminste een verbod voor doorgaand vracht- en landbouwverkeer aan de orde komt. De alternatieve routes worden hierbij in beeld gebracht. Om de mogelijkheid van de Blankemansweg, als alternatieve route, open te houden moet deze parallelweg nu meegenomen worden in de procedure van Rijkswaterstaat. Na oktober 2019 hoeft dit niet meer en is de kans voorbij omdat het totale plan van Rijkswaterstaat dan in procedure gaat. Later kan dan worden beslist of we deze weg wel/niet daadwerkelijk gaan realiseren. We beschikken dan alvast over de nodige vergunningen. Een toegezegd overleg met het college komt in de plaats van onze motie, waarbij de mogelijkheden worden doorgesproken.

Jongeren

De jongeren zijn nog steeds een vergeten groep ook in de voorliggende perspectiefnota. Om hierin verandering te brengen heeft Algemeen Belang een amendement ingediend waarbij aan de perspectiefnota wordt toegevoegd dat de gemeente samen met de jongeren werkt aan een duurzame en structurele participatie. Het amendement werd unaniem aangenomen door de raad.

Mee doen?

Wil je meepraten over deze of andere onderwerpen. Neem dan contact op met de fractievoorzitter Jan Jonkers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.algemeen-belang-oisterwijk.nl/lid-worden