Oisterwijk, 10 februari 2019

Afgelopen donderdag stond de realisatie van 27 goedkope huurappartementen aan de Nijverheidsweg op de raadsagenda. Met overtuiging heeft Algemeen Belang vóór dit voorstel gestemd ondanks het minderheidsstandpunt. Het raadsvoorstel werd niet aangenomen. Algemeen Belang is van mening dat dit raadsvoorstel niet de schoonheidsprijs verdient. Extra aandacht is nodig voor de verkeersveiligheid, de belangen van de omliggende bedrijven en de privacy van de omwonenden.

 

We hebben dan ook een motie opgesteld die, na overleg, is samengevoegd met de PGB-motie en werd aanvaard door de raad. Een motie om de belangen van de omwonenden en bedrijven zeker te stellen. In de motie wordt het college opdracht gegeven om vóór 01-01-2024 voor dit gebied een visie op te stellen met duidelijkheid voor omwonenden en bedrijven. Daarnaast wordt om extra borging gevraagd van de verkeersveiligheid en de privacy voor de omwonenden. Om snelheid te houden gaf het college aan de uitvoering van de motie parallel te laten lopen met de uitvoering van de bouw.

Nu niet positief beslissen over dit voorstel heeft een aantal ernstige gevolgen. In deze raadsperiode zullen de goedkope appartementen niet meer gerealiseerd worden of zelfs leiden tot afstel. We hebben het over een kostenstijging van 20 %. Of er een voldoende ruimtelijke onderbouwing is voor het tegen stemmen is verre van duidelijk.  Gevolg is dan wel dat de gemeente fors financieel aansprakelijk kan worden gesteld.

Het wachten op de uitkomsten van de motie en de bal neerleggen bij het college levert weinig op. Het is duur om zo de zaak op slot te zetten. De inwoners van Oisterwijk krijgen de rekening gepresenteerd in de vorm van een fors financieel nadeel en een vertraagde woningbouw.

Algemeen Belang durft door te pakken,  beslissingen te nemen en keuzes te maken voor uitbreiding van de woningbouw in onze gemeente. Het is spijtig dat PGB, PRO en VVD dat niet doen. Alles bij elkaar een afdoende verklaring van onze vóór stem!!

Wanneer jij mee wilt praten over woningbouw in onze gemeente kan dit altijd. Neem hiervoor contact op met de fractievoorzitter Jan Jonkers via het algemene e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.