Oisterwijk, 18 december 2023

Unaniem en met veel vertrouwen dragen de fractievoorzitters van PGB, PrO, AB en CDA Stefanie Vatta voor als kandidaat-wethouder voor de vrijgekomen portefeuille sociaaldomein in Oisterwijk.

Carlo van Esch: “Stefanie vult de zittende wethouders goed aan. Ze is bekend met het sociaal domein, zowel vanuit haar werk als beleidsambtenaar in de gemeente Eindhoven als vanuit haar ervaring in de Tilburgse gemeenteraad. Stefanie kent de overheid vanuit verschillende organisaties en werkdomeinen. Daarnaast heeft ze ervaring met nieuwe manieren van werken: bestuurlijke vernieuwing, burgerparticipatieen co-creatie processen.”

Doortastend, realistisch en wendbaar

De fractievoorzitters waren uiteraard erg nieuwsgierig naar de visie van de wethouderkandidaat op een aantal actuele en belangrijke Oisterwijkse politieke onderwerpen en legden haar er in de sollicitatieprocedure enkele voor: hoe denkt ze bijvoorbeeld over de fusie van de voetbalclubs, vraagstukken rondom de Tiliander en het pad van bestuurlijke vernieuwing zoals de gemeenteraad van Oisterwijk is opgegaan? Guus Mulders namens de fractievoorzitters: “Onze conclusie is dat we te maken hebben met een doortastende en realistische kandidaat. Wendbaar met een twist en betekenisvol, dat kenmerkt haar visie en aanpak”.

Met passie voor de politiek aan de slag in Oisterwijk

Naar verwachting wordt Stefanie Vatta op 17 januari, in een extra raadsvergadering,officieel benoemd. Stefanie is 32 jaar, heeft 2 zoontjes en woont in Tilburg. Stefanie Vatta:“Met veel enthousiasme ga ik binnenkort aan de slag als wethouder van Oisterwijk. Ik heb een grote passie voor de politiek, want politiek gaat over uw en mijn leven. Graag ga ik in gesprek met inwoners, ondernemers en andere organisaties zodat ik Oisterwijk snel beter leer kennen en de mooie verhalen kan horen. Bij mijn nieuwe collega’s ervaar ik een grote bereidheid om de politiek weer toegankelijk te maken. Die uitdaging ga ik samen met henaan. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan!”