27 februari:
Wethouder van Hezik stapt toch op.

27 februari:
Reactie 
op het plotselinge vertrek van wethouder Joop van Hezik.
Het vertrek van wethouder van Hezik is een persoonlijk drama, iets dat je niemand gunt.Wij hopen dat hij de kracht vindt om snel te herstellen.
Dat wethouder van Hezik, politiek gezien, de drijvende kracht was achter diverse politieke en maatschappelijke zaken, verdient respect.
Het feit dat PrO, hierop nu in feite een unieke claim leg, vinden wij ongepast en doet de andere politieke partijen tekort.
Dat wethouder Joop van Hezik en AB over bepaalde zaken anders dachten was en is wel duidelijk, maar dit had meer te maken met de wijze waarop hij zijn doelen nastreefde, dan met de doelen zelf. Over veel van die doelen waren wij het wel eens.

De nachtelijk mail van de wethouder liet bij AB diepe sporen na. Ook daarmee bracht hij zich in grote politieke problemen.

Wij waarderen het dat hij deze moeilijke stap nu heeft gezet.

Nieuwe wethouder;
Wat de opmerking in het persbericht betreft dat PrO snel op zoek gaat naar een nieuwe wethouder lijkt AB toch voor de muziek uitlopen.
Eerst zal volgens AB in de raad de vraag gesteld moeten worden: “kunnen we niet verder gaan met 2 wethouders ?” Iets dat ook al op de agenda staat van de Tweede Kamer i.v.m. het kleiner maken van de gemeenteraden. Het standpunt van AB is duidelijk in deze: onze voorkeur gaat uit naar 2 wethouders.
Dit zou dan ook financi´┐Żle mogelijkheden vrij maken voor o.a. de kunstgrasvelden voor Taxandria en Audacia en zou ook de weg vrij kunnen maken voor het fietspad Haghorst -Moergestel.