10 mei 2012: Moet Moergestelse woningbouw 10 jaar wachten op Avang?
2
Het antwoord van de gemeente Oisterwijk: Moergestel gaat 10 jaar op slot om AVANG (Woonwijze) de mogelijkheid te geven om zonder gezonde concurrentie te ontwikkelen.
Na 10 jaar wordt er gekeken of het bouwen door Avang(Woonwijze) voldoet. Daarna wordt bekeken of Reuselhof ontwikkelt kan worden en dat duurt dan ook nog 5 jaar.
De geschiedenis herhaalt zich.
Eerst mocht alleen de Bouwcombinatie bouwen de rest niet, nu is het Avang(Woonwijze). Duidelijk is ook dat Avang(Woonwijze) heel de behoefte aan woningen voor Moergestel opslokt voor de komende 10 jaar.
Wat nu met Avang gebeurt zal dan straks mogelijk ook gaan gelden voor Oisterwijk i.v.m. de KVL.

Ook daar zullen dus andere projecten op de langebaan geschoven worden zoals op de vrijkomende locaties van de brede scholen.
Duidelijk is intussen wel dat toen deze coalitie de bouw ging betuttelen het fout ging en nu wordt elke concurentie geboycot of uitgesloten.
Wij krijgen straks die woningen die passen bij de exploitatie van het betreffende project dus niks voor doelgroepen als starters alleen voor de portemonnee van de ontwikkelaars.
Wat de mogelijkheden van de leegstandswet zijn, zoals in de gemeentebrief voorgesteld, weet ik niet, maar 10 jaar verhuur door Thebe lijkt mij geen optie bij Reuselhof. Dus kan alleen sloop of verloedering het gevolg zijn.
Ruud van de Ven
Algemeen Belang